BILANŢUL FURTUNII DIN CAPITALĂ: 18 persoane duse la spital, 140 de arbori şi 21 de construcţii provizorii afectate - Urmările furtunilor din ţară

Optsprezece persoane au fost duse la spital, 140 de arbori au fost doborâţi de vânt şi 21 de construcţii provizorii au fost afectate în urma vijeliei de joi din Capitală, în aproape şapte ore fiind primite 650 de apeluri la numărul 112 privind 174 de incidente, potrivit datelor centralizate la MAI.

2522 afișări
Imaginea articolului BILANŢUL FURTUNII DIN CAPITALĂ: 18 persoane duse la spital, 140 de arbori şi 21 de construcţii provizorii afectate -  Urmările furtunilor din ţară

BILANŢUL FURTUNII DIN CAPITALĂ: 18 persoane duse la spital, 140 de arbori şi 21 de construcţii provizorii afectate (Imagine: Razvan Lupica/Mediafax Foto)

În urma vijeliei din Capitală, la numărul 112 au fost înregistrate 650 de apeluri între orele 15.30 şi 22.00, a anunţat vineri Ministerul Afacerilor Interne, într-comunicat de presă.

Persoanele care au sunat la 112 au anunţat 174 de incidente, dintre care 140 de arbori doborâţi de vântul puternic, trei panouri publicitare căzute, 21 de corturi şi construcţii provizorii afectate, şapte cabluri electrice şi trei stâlpi căzuţi.

Zece persoane rănite au fost transportate la spital de echipajele SMURD şi alte opt de către Serviciul de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov, a precizat Ministerul Afacerilor Interne.

Echipajele de pompieri şi de poliţie au intervenit în Bucureşti şi în ţară de joi după-amiază până vineri dimineaţă la incidentele produse în urma vijeliei.

  • BILANŢUL FURTUNILOR DIN ŢARĂ

MAI: 29 de localităţi din 16 judeţe au fost afectate în urma vijeliei de joi

Potrivit Ministerului  Afacerilor Interne (MAI), în ţară s-au înregistrat 58 de evenimente de mai mică amploare în urma vijeliei care s-a produs joi, fiind afectate 29 de localităţi din 16 judeţe. 

În urma vântului puternic au fost doborâţi 36 de arbori şi o construcţie provizorie, iar 20 de anexe gospodăreşti şi un pasaj rutier au fost inundate, a precizat MAI, într-un comunicat de presă.

În judeţele afectate de fenomenele meteorologice nu au fost persoane rănite, potrivit sursei citate.

Autorităţile locale din zonele afectate de vijelie vor face estimările privind pagubele produse.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici