Biletul de sănătate revine. Clujenii pot călători gratuit dacă fac genuflexiuni sau pedalează

Proiectul Biletul de sănătate revine de miercuri la Cluj-Napoca. Vor putea călători gratuit cu mijloacele de transport în comun cei care fac 20 de genuflexiuni sau pedalează pe o bicicletă statică.

402 afișări
Imaginea articolului Biletul de sănătate revine. Clujenii pot călători gratuit dacă fac genuflexiuni sau pedalează

Călătorii vor putea, din nou, să obţină un bilet de autobuz gratuit în schimbul a 20 de genuflexiuni sau prin pedalare. Tichetele de călătorie obţinute prin mişcare vor fi valabile 7 zile de la data emiterii pentru orice călătorie în reţeaua de transport public urban din Cluj-Napoca. Biletul de Sănătate poate fi obţinut în staţia de autobuz Memorandumului Sud şi din staţia de bicicletă Central de pe strada Regele Ferdinand. Ele vor funcţiona zilnic, începând cu data de 20 septembrie (staţia Memorandumului Sud), respectiv 27 septembrie (staţia Central), între orele 8.00-20.00.

Până acum, în staţia de autobus de pe strada Memorandumului au fost câştigate, prin mişcare, 150.000 de Bilete de Sănătate. În total, clujenii au făcut peste 3 milioane de genuflexiuni. Noua staţie, deschisă în toamna anului trecut pe strada Regele Ferdinand, s-a bucurat de un succes la fel de mare, cu 14.000 de Bilete de Sănătate emise în cele trei luni de funcţionare şi 5.600 km parcurşi pe bicicletă.

„Anul acesta relansăm Biletul de Sănătate, cu staţia de genuflexiuni, în cadrul European Mobility Week care are ca temă, în 2023, mobilitatea sustenabilă şi eficientă din punct de vedere energetic. În timp ce mulţi se străduiesc să salveze energie, noi încurajăm o altă formă de energie - aceea generată de sport, şi o facem prin acest proiect inovator, ajuns la cea de-a patra ediţie”, a declarat Mirel Alexa, director executiv Sports Festival, organizator al proiectului.

Prima staţie sportivă smart din Cluj-Napoca a fost lansată în 2020 lângă staţia de autobuz Memorandumului Sud din Cluj-Napoca, iar mai apoi, redeschisă în fiecare toamnă. Cu ajutorul ei, călătorii au putut să obţină un bilet de autobuz într-un mod gratuit şi sănătos, făcând corect 20 de genuflexiuni în maxim două minute. Tichetul a fost denumit, în mod simbolic, Biletul de Sănătate. Cea mai nouă staţie de autobuz smart a fost inaugurată la finalul lunii septembrie a anului trecut şi a adus o nouă provocare pentru călătorii pregătiţi să obţină un bilet de autobuz în schimbul mişcării: pedalare pe două trasee din oraş. În această staţie, călătorii folosesc o bicicletă statică şi parcurg virtual, la alegere, două trasee din oraş: Bulevardul 21 Decembrie 1989 - strada Regele Ferdinand sau strada Memorandumului - strada Napoca. Traseele de 400 m trebuie parcurse în maxim patru minute. În timpul pedalării, călătorii au afişate pe ecran distanţa parcursă, dar şi viteza de deplasare. Timpul obţinut pentru parcurgerea celor două trasee generează un clasament care se updatează permanent şi care este afişat la finalul traseului, înainte de emiterea biletului.

„Biletul de Sănătate este un proiect dedicat comunităţii care îmbină tehnologia cu mişcarea şi prin care se creează o legătură directă între activitatea fizică şi beneficiul simbolic primit. Exerciţiile alese sunt uşor de realizat de oricine şi au un aport benefic major pentru persoana care introduce mişcarea în rutina zilnică”, transmit organizatorii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici