Birchall are următorul termen în procesul pe care i l-a intentat jurnalistului Buble în iunie

Procesul intentat de Ana Birchall pentru defăimare jurnalistului Iosif Buble a fost amânat, luni, de către Tribunalul Bucureşti, pentru pregătirea apărării, următorul termen fiind stabilit pentru 21 iunie.

37 afișări
Imaginea articolului Birchall are următorul termen în procesul pe care i l-a intentat jurnalistului Buble în iunie

Birchall are luni primul termen în procesul pe care i l-a intentat jurnalistului Buble (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Iosif Buble a solicitat un termen pentru a-şi pregăti apărare, Ana Birchall nefiind prezentă în sală.

Fosta şefă a Departamentului Educaţie al PSD, Ana Birchall, precizează, într-o declaraţie remisă agenţiei MEDIAFAX, că luni are primul termen în procesul pe care i l-a intentat jurnalistului Iosif Buble pentru "campania de denigrare şi defăimare" a sa şi a familiei sale.

Birchall motivează chemarea în judecată a jurnalistului prin "campania de denigrare şi defăimare" dusă împotriva ei şi a familiei sale şi prin folosirea "în mod mincinos, abuziv şi manipulativ" a numelui ei în "diverse scandaluri".

Ea susţine că "minciunile" scrise de jurnalist l-au afectat "grav" pe copilul ei minor, "evenimentele declanşate de domnul Buble" lăsând şi "o amprentă negativă" asupra stării ei de sănătate".

"Pentru aceste motive, îndrăznesc să adresez o rugăminte colegilor din presă: am încercat, în repetate rânduri, să obţin adevărul din partea domnului Buble fără nici un rezultat. Nu mi-a rămas decât speranţa că, în justiţie, adevărul va fi restabilit. De aceea, vă rog să trataţi demersul meu ca pe o problemă aparţinând, acum, strict de justiţie şi, dacă puteţi şi aveţi bunăvoinţa, încercaţi să nu continuaţi să contribuiţi la răul făcut de domnul Buble, făcându-vă, în acest mod, părtaşi gravelor abateri de la deontologia profesională a meseriei de jurnalist, meserie pe care am respectat-o întotdeauna şi faţă de care voi avea întreaga consideraţie", adaugă Birchall.

Ana Birchall menţionează că a decis să îl acţioneze în instanţă pe jurnalist, pe 26 februarie, după ce acesta "a refuzat să facă un gest simplu şi de minim bun simţ: să spună adevărul, să recunoască că, în mod mincinos, abuziv şi manipulativ" s-a folosit de numele ei şi să îşi ceară scuze.

Birchall precizează că toţi banii pe care instanţa de judecată va hotărî să îi acorde în acest caz, ca daune, vor fi donaţi în scop caritabil şi adaugă că, până la rămânerea definitivă şi irevocabilă a hotărârii pronunţată de instanţă, nu va mai face niciun comentariu pe acest subiect.

În 28 septembrie 2008, şefa Departamentului Educaţie al PSD, Ana Birchall, a negat că ar fi protagonista unui "filmuleţ obscen, care a circulat pe internet", publicat prima dată pe blogul jurnalistului Iosif Buble, şi a precizat că şi-a retras candidatura la Parlament pentru a nu da posibilitatea adversarilor să se folosească de acest "atac murdar" împotriva sa şi a partidului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici