Birchall, reacţie după propunerea lui Predoiu de desfiinţare a SIIJ: Concluzia acestui memorandum mi-a adus multă "furie" din partea unora

Fostul ministru al Justiţiei Ana Birchall a spus că este binevenit memorandumul care propune desfiinţarea SIIJ, deoarece reprezintă punctele de vedere ale instituţiilor şi asociaţiilor profesionale, adăugând că cei care susţin secţia ar trebui să se uite la modificările „toxice” introduse.

2108 afișări
Imaginea articolului Birchall, reacţie după propunerea lui Predoiu de desfiinţare a SIIJ: Concluzia acestui memorandum mi-a adus multă "furie" din partea unora

Ana Birchall: Adoptarea memorandumului este un pas important

„Din punctul meu de vedere, este foarte bine că pe masa şedinţei de guvern din această seară se află şi adoptarea unui memorandumul care propune desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ). Adoptarea acestui memorandum este un pas important şi prezinta concluzia majoritară (de care am vorbit public de nenumărate ori şi care mi-a adus şi multă "furie" din partea unora) desprinsă din punctele de vedere ale tuturor instituţiilor şi asociaţiilor profesionale, (puncte de vedere care au fost transmise grupului de lucru pe care l-am înfiinţat, special, la începutul verii, la ministerul justiţiei), continuate şi cu consultările actualului ministru al justiţiei”, a scris fostul ministru al Justiţiei pe Facebook.

Alături de acest memorandum se impune iniţierea şi adoptarea unui proiect de lege de desfiinţare a SIIJ, care să fie adoptat şi transmis în Parlament în procedura de urgenţă, consideră Birchall.

„Pentru cei care tot susţin înfiinţarea şi funcţionarea, în această formă a SIIJ, îi rog să se mai uite încă odată, dar cu bună credinţă, la modificările toxice introduse şmechereşte de Iordache în comisia specială, modificări legate de competenţă secţiei, de exemplu”, mai spune Ana Birchall.

Ludovic Orban a declarat, vineri, că propunerea făcută de ministrul Justiţiei Cătălin Predoiu, prin memorandumul care recomandă soluţia desfiinţării Secţiei de Investigare a Infracţiunilor în Justiţie (SIIJ), este una corectă. Măsură se află şi în programul de guvernare, a punctat premierul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici