Birourile de promovare turistică din străinătate vor fi redeschise

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a declarat, sâmbătă, la Sibiu, că desfiinţarea birourilor de reprezentare turistică din străinătate a fost o greşeală, iar până la sfârşitul anului acestea vor fi reînfiinţate, urmând să apară şi altele noi, printre care trei în China.

355 afișări
Imaginea articolului Birourile de promovare turistică din străinătate vor fi redeschise

Birourile de promovare turistică din străinătate vor fi reînfiinţate

Potrivit ministrului Bogdan Trif, în prezent se lucrează la reînfiinţarea birourilor de reprezentare turistică din străinătate, urmând ca numărul acestora să crească şi România să fie reprezentată şi pe piaţa asiatică.

„Desfiinţarea birourilor de reprezentare turistică a fost o greşeală. Reînfiinţarea lor este obligatorie. Să desfiinţezi este uşor, să pui la loc este mai greu un pic. Lucrăm la acest lucru şi până la sfârşitul anului vă garantez că le vom avea redeschise. Nu doar pe cele opt pe care le-am avut. Vom avea 20 de birouri, vor fi trei şi în China, pentru că ţintim şi piaţa asiatică. Să nu uităm că din China pleacă 120 de milioane de turişti pe an şi foarte puţini dintre aceştia ajung în România”, a spus ministrul Bogdan Trif.

Potrivit acestuia, mulţi turişti din China ştiu despre România şi şi-ar dori să vină în ţara noastră, dar promovarea turismului românesc lipseşte în ţările asiatice.

„Foarte mulţi turişti din China ştiu despre România şi îşi doresc să vină, dar nu am fost deloc promovaţi pe această piaţă chineză şi pe piaţa asiatică. Ne dorim să avem birouri pe piaţa respectivă pentru a păstra legătura directă tour-operatorii şi pentru a direcţiona turiştii în zona noastră”, a spus Trif.

Ministrul a afirmat că a fost simplificată şi procedura de acordare a vizelor pentru turiştii chinezi.

„Dacă înainte se dădeau la 3-6 luni, acum le pot obţine şi în 48 de ore, şi online, iar dacă este un grup de turişti mai mare poate să vină doar unul cu documentele şi se obţin vizele pentru toţi turiştii. Este o facilitate pe care am reuşit să o implementăm pentru turişti împreună cu Ministerul de Externe”, a afirmat Trif.

Întrebat unde vor fi locaţiile pentru noile puncte de reprezentare turistică din străinătate, Trif a spus că urmează ca în perioada următoare să aibă loc dezbateri pentru strategia integrată a turismului în România şi vor fi stabilite, în cadrul discuţiilor, şi unde vor fi înfiinţate punctele de promovare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici