Bistriţa: Anchetă a DGASPC după ce un copil născut prematur acasă a murit în drum spre spital

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Bistriţa-Năsăud a început, vineri, o anchetă în satul Tureac din comuna Tiha Bârgăului, după ce o femeie de 22 de ani a născut prematur, acasă, iar copilul a murit în drum spre spital.

272 afișări
Imaginea articolului Bistriţa: Anchetă a DGASPC după ce un copil născut prematur acasă a murit în drum spre spital

Bistriţa: Anchetă a DGASPC după ce un copil născut prematur acasă a murit în drum spre spital (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa-Năsăud, medicul Mircea Gelu Buta, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că a sesizat Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului (DGASPC) Bistriţa-Năsăud după ce, joi, la spital a ajuns un bebeluş mort, născut prematur, la şase luni, într-o familie care locuieşte într-o zonă izolată în comuna Tiha Bârgăului.

"Fătul era mort când a ajuns la noi. Nu ştim ce s-a întâmplat cu el, dacă a fost supravegheată mama de medicul de familie, în ce condiţii s-a născut copilul. De aceea am sesizat DGASPC să facă o anchetă", a spus dr. Mircea Gelu Buta.

Teodor Sângeorzan, reprezentant al Serviciului de intervenţii în caz de abuz, neglijenţă şi exploatare la domiciliu din DGASPC Bistriţa-Năsăud, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că în urma primelor cercetări s-a constatat că mama copilului decedat locuieşte împreună cu familia într-un loc izolat situat la cinci kilometri de satul Tureac, comuna Tiha Bârgăului.

"Femeia, care are 22 de ani, a născut prematur, noaptea. Copilul a venit pe lume prematur, la şase luni. Până dimineaţa mama a stat cu el acasă, iar dimineaţa a coborât cu băiatul - fiindcă un băiat a născut - în sat. Mai are trei copii acasă. A chemat ambulanţa şi, după ce a fost preluat bebeluşul de medici, a murit. Femeia e de bună credinţă. Ne-a spus că şi pe ceilalţi trei copii i-a născut tot prematur şi tot acasă. Dacă i se poate imputa ceva e faptul că locuieşte departe de sat, într-un loc izolat, că nu are bani să-şi cumpere casă în sat. Altfel, e o mamă bună, îşi îngrijeşte bine copiii. Nu putem lua nicio măsură împotriva ei. Ultimul a avut neşansa să moară", a declarat Teodor Sângeorzan.

El a declarat că femeia fusese văzută de medicul de familie în 28 ianuarie şi că era sub supravegherea acestuia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici