Bistriţa: Mandatul de arestare preventivă al asistentei maternale acuzată de omor, prelungit

Mandatul de arestare preventivă al fostei asistente maternale Marcela Făgărăşan din Bistriţa, acuzată de omor calificat, vătămare corporală gravă şi rele tratamente aplicate minorului, după ce băieţelul pe care îl avea în îngrijire a murit, a fost prelungit, joi, cu încă 29 de zile.

21 afișări
Imaginea articolului Bistriţa: Mandatul de arestare preventivă al asistentei maternale acuzată de omor, prelungit

Bistriţa: Mandatul de arestare preventivă al asistentei maternale acuzată de omor, prelungit (Imagine: Mediafax Foto)

Decizia a fost luată de judecătorul Alexandru Petrişor, care a prezidat, în aceeaşi zi, completul de judecată care ar fi trebuit să judece pe fond cauza în care femeia este inculpată, iar mama naturală a copilului, Sunita Rostaş, are calitatea de parte vătămată, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Procesul a fost suspendat deoarece s-a cerut strămutarea lui de la Tribunalul Bistriţa-Năsăud , însă a expirat şi mandatul de arestare preventivă al asistentei maternale.

Avocatul Marcelei Făgărăşan a cerut eliberarea clientei sale, dar judecătorul a optat pentru menţinerea măsurii de arestare preventivă.

Procesul în care fosta asistentă maternală Marcela Făgărăşan din Bistriţa, acuzată de omor calificat după ce copilul pe care îl avea în îngrijire a murit, a fost suspendat printr-o decizie a instanţei supreme, până în 4 februarie, când ICCJ va soluţiona cererea de strămutare a dosarului.

Mama natură a copilului, Maria Sumita Rostaş, care este parte civilă în procesul fostei asistente maternale, a cerut Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) strămutarea dosarului de la Tribunalul Bistriţa-Năsăud la o altă instanţă, susţinând că se teme de lipsa de imparţialitate a procurorului şi judecătorului desemnaţi pentru acest caz.

Instanţa supremă a admis, miercuri, cererea de suspendare a procesului de la Tribunalul Bistriţa-Năsăud, până la judecarea solicitării de strămutare.

Citeşte şi:

Bistriţa: Asistenta maternală acuzată de maltratarea unui copil, trimisă în judecată

Băiatul mutilat de un asistent maternal a murit după ce a fost hrănit forţat (Video)

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici