Bistriţa: Şoferul maşinii cu buşteni care a provocat un accident soldat cu doi morţi, cercetat în libertate

Şoferul camionului cu buşteni care a provocat un accident într-o staţie de autobuz din Bistriţa-Năsăud, unde o parte din încărcătură s-a răsturnat, iar doi oameni au murit striviţi de lemne, va fi cercetat în libertate pentru ucidere din culpă şi conducere cu permis necorespunzător.

562 afișări
Imaginea articolului Bistriţa: Şoferul maşinii cu buşteni care a provocat un accident soldat cu doi morţi, cercetat în libertate

Bistriţa: Şoferul maşinii cu buşteni care a provocat un accident cu doi morţi, cercetat în libertate (Captură video)

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Bistriţa-Năsăud, Antonela Pop, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că şoferul a primit interdicţie să părăsească România pe o durată de 29 de zile, după ce marţi fusese reţinut.

Doi bărbaţi au murit, marţi, în localitatea Tureac din Bistriţa-Năsăud, după ce mai mulţi buşteni s-au desprins din încărcătura unui camion care circula pe DN 17 şi s-au prăbuşit peste oamenii care aşteptau într-o staţie de autobuz.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Bistriţa-Năsăud, Antonela Pop, declara că accidentul s-a produs, în jurul prânzului, într-o curbă de pe DN 17, după ce o maşină de mare tonaj încărcată cu lemne, care circula din direcţia Piatra Fântânele-Bistriţa, a intrat în balans, iar încărcătura a căzut într-o staţie de autobuz unde aşteptau mai multe persoane.

În urma incidentului, şi-au pierdut viaţa doi bărbaţi care aşteptau în staţia de autobuz.

Şoferul camionului, în vârstă de 20 de ani, din localitatea Tureac, a fost reţinut, marţi seară, pentru 24 de ore, pentru ucidere din culpă şi conducerea unui autovehicul cu un permis necorespunzător.

El nu avea permis pentru conducerea maşinilor de mare tonaj, ci doar pentru categoria B.

Potrivit Codului rutier, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv (…) se pedepseşte cu închisoare de la şase luni la trei ani sau cu amendă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici