Bistriţa: Trei case avariate şi o cabană distrusă în satul Valea Vinului în urma unei viituri - VIDEO

Trei case au fost avariate şi o cabană a fost distrusă în satul Valea Vinului în urma unei viituri puternice care s-a format pe râul Valea Secii, iar drumul judeţean care face legătura între sat şi centrul comunei Rodna a fost acoperit de aluviuni şi buşteni, locuitorii neavând nici curent eletric.

171 afișări
Imaginea articolului Bistriţa: Trei case avariate şi o cabană distrusă în satul Valea Vinului în urma unei viituri - VIDEO

Bistriţa: Trei case avariate şi o cabană distrusă în satul Valea Vinului în urma unei viituri (Imagine: Liliana Bujdei/Mediafax Foto)

Viitura s-a produs joi seară, în jurul orei 19.00.

Dispecerul de serviciu de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bistriţa-Năsăud a informat, vineri dimineaţă, că viitura formată pe râul Valea Recii ar fi avut cel puţin un metru înălţime şi că ploaia nu a durat mai mult de 15 minute.

Potrivit sursei citate, o cabană de vară a fost distrusă în totalitate, iar alte trei case locuite au fost grav avariate de viitura care a antrenat buşteni, mâl şi alte aluviuni.

Drumul judeţean care face legătura între centrul comunei Rodna şi Valea Vinului a fost şi el acoperit de aluviuni şi buşteni, astfel încât în localitate nu se poate ajunge decât cu mare dificultate.

Dispecerul ISU a spus că o echipă a Electrica a deconectat localitatea de la electricitate, deoarece mai multe fire erau rupte, iar stâlpii distruşi.

Video stirileprotv.ro

Cele 73 de gospodării din Valea Vinului nu au avut curent toată noaptea de joi spre vineri şi nu au nici vineri dimineaţa.

Dispecerul de serviciu de la Electrica Bistriţa a declarat că nu se ştie deocamdată când va fi reluată furnizarea curentul electric.

Joi noaptea, în Valea Vinului au mers rangerii Parcului Naţional Munţii Rodnei, dar şi autorităţile locale care au ajutat mai mulţi localnici să îşi deblocheze maşinile rămase în mâl.

Vineri dimineaţa, Primăria Rodna, echipe ale ISU şi utilaje de la SC Lucrări Drumuri şi Poduri SA, firma de drumuri a CJ, au început să lucreze la eliberarea drumului de acces în satul Valea Vinului şi la curăţarea locuinţelor de aluviuni şi buşteni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici