Bistriţa: Un copac din centrul oraşului împodobit cu 600 de ouă pentru sărbătorile de Paşte - GALERIE FOTO

600 de ouă confecţionate din hârtie, plastic şi polistiren, de către elevii bistriţeni, au fost agăţate într-un copac din centrul oraşului, situat în faţa Bisericii Evanghelice din Bistriţa, informează corespondentul MEDIAFAX.

941 afișări
Imaginea articolului Bistriţa: Un copac din centrul oraşului împodobit cu 600 de ouă pentru sărbătorile de Paşte - GALERIE FOTO

Bistriţa: Un copac din centrul oraşului împodobit cu 600 de ouă pentru sărbătorile de Paşte - GALERIE FOTO

Un copac de peste trei metri înălţime, situat în centrul municipiului Bistriţa, a fost decorat cu peste 600 de ouă confecţionate din hârtie sau plastic şi vopsite de către elevii de la şcolile generale din oraş. Ouăle, de diferite forme şi culori, au fost confecţionate în timpul Săptămânii Alltfel şi au fost agăţate în copac cu ajutorul pompierilor voluntari care au folosit o macara pentru a ajunge până la cele mai înalte crengi.

"Întotdeauna sărbătorile mari ale creştinătăţii ne determină să întreprindem acţiuni prin care să înfrumuseţăm oraşul. Anul acesta a apărut o ideee nouă - să împodobim un pom din oraş cu ouă roşii. Este un obicei săsesc, este un obicei care în Germania se practică foarte mult şi astăzi. Am preluat ideea şi cu ajutorul elevilor am împodobit acest copac. Vrem să urăm şi într-un alt mod bistriţenilor Sărbători Fericite” a declarat Ovidiu Teodor Creţu, primarul municipiului Bistriţa.

Pomul va rămâne împodobit în centrul oraşului până la Rusalii.

Saşii din Transilvania obişnuiau ca în zilele dinainte de Paşte, după ce încondeiau ouăle, să împodobească un copac din curte sau un buchet de crenguţe , „pomul de Paşti" fiind perceput ca un simbol al comuniunii şi bucuriei în care oul simbolizează viaţa. Pomul de Paşti se păstra câteva zile în perioada Paştelui, în camera în care erau primiţi musafirii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici