Bistriţenii pot testa gratuit, timp de trei zile, un autobuz electric - FOTO

Primul autobuz electric adus în probe la Bistriţa a fost prezentat, luni, autovehiculul de fabricaţie cehă putând fi folosit timp de trei zile gratuit de toţi bistriţenii, iar autorităţile locale au semnat un contract pentru proiectarea unui traseu ecologic de transport de persoane.

398 afișări
Imaginea articolului Bistriţenii pot testa gratuit, timp de trei zile, un autobuz electric - FOTO

Bistriţenii pot testa gratuit, timp de trei zile, un autobuz electric - FOTO

Primarul municipiului Bistriţa, Ovidiu Creţu, a declarat că una din firmele cehe care produce autobuze electrice a dat în folosinţă autovehiculul timp de trei zile la Bistriţa, după care va ajunge la Baia Mare şi în alte localităţi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Autobuzul se încarcă de la reţeaua electrică în 7-8 ore şi poate funcţiona o jumătate de zi. Are o capacitate de 24 de locuri pe scaune şi în picioare pot fi transportate alte 30 de persoane.

Autobuzul a fost adus în Bistriţa pentru ca autorităţile să stabilească dacă este eficient din punctul de vedere al costurilor şi al funcţionalităţii, studiile arătând că la Bistriţa sunt necesare astfel de autobuze ecologice care să circule prin centrul istoric al oraşului.

În acest an, Primăria Bistriţa a alocat 500.000 de lei pentru proiectarea liniei de transport ecologice a municipiului, iar autobuzul a fost adus în oraş tocmai în ziua în care autorităţile locale au semnat cu o companie din Bucureşti un contract pentru proiectarea unui traseu ecologic de transport de persoane.

"Ceea ce vrem să facem noi prin acea linie verde este mult mai mult decât acest autobuz, sigur că pe linia noastră verde vor circula astfel de autobuze electrice, dar la valoarea pe care noi o estimăm, undeva la 8 milioane de euro, realizarea principală va fi infrastructura rutieră”, a declarat primarul Ovidiu Creţu.

Contractul semnat de Primăria Bistriţa vizează realizarea unei linii verzi de transport public utilizând mijloace de transport cu motor electric, hibrid sau cu normă de poluare redusă, achiziţionarea de mijloace de transport electrice, amenajarea de garaje şi de staţii de încărcare, sistem e-ticketing şi refacerea infrastructurii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici