Bivolaru, CONDAMNAT la şase ani de închisoare pentru acte sexuale cu minori şi trafic de persoane

Gregorian Bivolaru a fost condamnat, vineri, de instanţa supremă, definitiv, la şase ani de închisoare cu executare, în dosarul în care a fost judecat pentru trafic de persoane şi acte sexuale cu minori, caz în care a fost achitat de două instanţe inferioare.

1522 afișări
Imaginea articolului Bivolaru, CONDAMNAT la şase ani de închisoare pentru acte sexuale cu minori şi trafic de persoane

Gregorian Bivolaru (Imagine: Captura Video)

Bivolaru a primit sentinţa de şase ani de închisoare cu executare, pronunţată vineri de instanţa supremă, pentru actul sexual cu un minor în formă continuată în legătură cu victima Mădălina Dumitru.

Instanţa supremă a dispus scăderea din această pedeapsă a perioadei 29 martie 2004 - 1 aprilie 2004, în care Bivolaru a fost reţinut.

În continuare, instanţa supremă l-a achitat pe Bivolaru în cazul acuzaţiei de perversiuni sexuale în legătură cu victima Mădălina Dumitru, pe motiv că faptei îi lipseşte unul din elementele constitutive ale infracţiunii.

Pentru acelaşi motiv şi în cazul aceleiaşi victime, Bivolaru a fost achitat şi pentru fapta de trafic de minori.

Instanţa l-a mai achitat pe Bivolaru, pe motiv că fapta nu există, în cazul acuzaţiei de act sexual cu un minor în legătură cu victima Ilinca Simionescu, şi pentru trafic de minori în legătură cu aceeaşi victimă, pe motiv că faptei îi lipseşte unul din elementele constitutive.

Instanţa a încetat procesul penal faţă de Bivolaru în legătură cu fapta de act sexual cu un minor în formă continuată în legătură cu victima Arabela Marquez şi totodată pentru fapta de corupţie sexuală în legătura cu victima Mădălina Dumitru, în ambele cazuri fiind constate prescrise faptele.

Totodată, instanţa a încetat procesul penal pe numele lui Bivolaru pentru tentativă la trecerea frauduloasă a frontierei din acelaşi motiv, respectiv prescrierea.

Instanţa supremă l-a condamnat pe vameşul Zsolt Farkaş, judecat pentru a fi încercat să-l ajute pe Gregorian Bivolaru să părăsească ţara, după demararea ancehtei, la trei ani de închisoare cu suspendare şi a stabilit un termen de încercare de opt ani, perioadă în care acesta trebuie să respecte cu stricteţe o serie de măsuri şi obligaţii stabilite de instanţă.

Judecătorii ICCJ au încetat procesul penal în cazul Mironei Farcaşi, în legătură cu acuzaţia de corupţie sexuală, în cazul acesteia intervenind prescripţia specială.

ICCJ a respins acţiunile civile făcute părţile vătămate Ilinca Simionescu şi Agnes Arabela Marquez şi a luat act că Mădălina Dumitru nu s-a constituit parte civilă.

Instanţa l-a obligat pe Gregorian Bivolaru la plata a 50.000 de lei cheltuieli judiciare către stat, în vreme ce vameşul Zsolt Farkaş a fost obligat la plata a 9.000 de lei - cheltuieli judiciare.

Decizia de vineri este definitivă, urmând ca organele judiciare să o pună în executare.

Gregorian Bivolaru a părăsit ţara, după ce a fost trimis în judecată, în august 2004, fiind arestat în aprilie 2005, în Suedia, însă în luna noiembrie acelaşi an, autorităţilor române li s-a respins cererea de extrădare a acestuia.

Din 23 mai 2013, instanţa îl citează pe Gregorian Bivolaru şi cu noul său nume, Magnus Aurolsson, fiind prima oară când este menţionat astfel în dosarul în care este acuzat de trafic de minori.

Judecătorii au ascultat vineri pledoariile finale ale apărării şi acuzării în dosarul în care liderul MISA Gregorian Bivolaru şi alte două persoane sunt judecate pentru trafic de persoane şi acte sexuale cu minori.

Acuzarea a cerut pedepse cu executare orientate spre maximum prevăzut de lege în cazul lui Bivolaru, pedeapsă cu suspendare pentru Zsolt Farkaş şi încetarea procesului penal faţă de Mirona Farcaşi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici