Blaga: Am achiziţionat maşini prin Ager Leasing şi în mandatul meu, dar costul mediu era 12.000 euro

Fostul ministru al Administraţiei şi Internelor Vasile Blaga a afirmat, joi, la Craiova, că achiziţii de maşini prin firma Ager Leasing s-au făcut şi pe timpul mandatului său, însă o maşină Dacia Logan a fost achiziţionată pentru un preţ mediu de 12.000 euro.

41 afișări
Imaginea articolului Blaga: Am achiziţionat maşini prin Ager Leasing şi în mandatul meu, dar costul mediu era 12.000 euro

Blaga: Am achiziţionat maşini prin Ager Leasing şi în mandatul meu, dar costul mediu era 12.000 euro

Secretarul general al PDL a spus că pentru achiziţia autospecialelor pentru Poliţie contractul a fost semnat în septembrie 2008.

"Contractul este semnat în septembrie, anul acesta. Un singur om a fost care a vorbit de mine. Bogdan Olteanu, şi vorbea de caietul de sarcini. Eu nu ştiu ca în vreun caiet de sarcini să scrie preţuri", a spus Vasile Blaga.

Fostul ministrul al MAI afirmă că şi pe timpul mandatului său s-a făcut o achiziţie de 6.000 de maşini, firma care le-a livrat fiind tot Ager Leasing.

"De la aceeaşi firmă, e adevărat că era o concurenţă, şi când am fost eu ministru a cumpărat IGPR 6.000 de maşini: 4.500 în poliţia rurală şi 1.500 în circulaţie şi în alte zone. Numai că preţul mediu a fost de 12.000 euro, cu taxele de leasing incluse, cu TVA inclus şi cu toate dotările necesare", a mai spus Vasile Blaga.

Potrivit sursei citate, achiziţia de maşini s-a făcut prin licitaţie publică, Ager Leasing oferind cu patru milioane de euro mai puţin.

"Ager a intrat în faza ultimă a licitaţiei cu BRD Leasing, iar atunci a fost licitaţie, nu încredinţare directă. Preţul lor a fost cu patru milioane de euro mai puţin decât oferta celor de la BRD Leasing", a declarat Blaga.

Liderul democrat-liberal apreciază că trebuie "să ai mult imaginaţie" pentru a cumpăra echipamente cu până la 16 ori mai scumpe decât dacă ar fi fost cumpărate de pe piaţă.

"Caietele de sarcini nu se fac decât conform catalogului Schengen. Dar de aici şi până să iei dotări de 16 ori mai mari de pe piaţă sau să dai 12-13-14.000 de lei, ceea ce înseamnă 5.000 de euro, pe mii de etiloteste care nu se mai fabrică, trebuie să ai imaginaţie. Cu atât mai grav e ca să iei de la aceeaşi firmă cu 12.000 euro, iar acum cu 70.000 euro. Încearcă să se apere acuzându-se", a mai spus Blaga.

Ministrul de Interne, liberalul Cristian David, afirmă, într-un interviu acordat agenţiei MEDIAFAX, că procedura de achiziţie a autospecialelor pentru Poliţie a fost angajată de predecesorul său, democratul Vasile Blaga, deşi firma Ager Leasing era cercetată pentru restituiri ilegale de TVA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici