Blaga: Dacă Poliţia şi Jandarmeria se băteau în stradă, apărea ştire la CNN

Fostul ministrul de Interne Vasile Blaga a declarat, marţi, la Interviurile "Gândul", că dacă Jandarmeria ar fi încercat să îi împiedice pe polişti, pe 24 septembrie, să plece spre Palatul Cotroceni, ar fi apărut ştiri pe CNN că două structuri din ordinea publică românească se bat între ele.

35 afișări
Imaginea articolului Blaga: Dacă Poliţia şi Jandarmeria se băteau în stradă, apărea ştire la CNN

Blaga: Dacă Poliţia şi Jandarmeria se băteau în stradă, apărea ştire la CNN

Îndrebat dacă este de părere că jandarmii ar fi trebuit să intervină, pe 24 septembrie, numai dacă protestatarii ar fi încercat să intre în Palatul Cotroceni, Blaga a răspuns: "Să vorbim cu cărţile pe masă! Ce ar fi însemnat să intervină Jandarmeria în Piaţa Victoriei?! Să vedem a doua zi pe CNN că două structuri din ordinea publică românească, Poliţia şi Jandarmeria se bat între ele?! Eu nu am văzut lucruri de astea nicăieri în lume. Am văzut în schimb intervenţie în forţă de câte ori ar fi încercat să intre într-un obiectiv la Palatul Cotroceni, Victoria, Parlament sau oriunde".

Blaga a menţionat că preşedintele Traian Băsescu nu i-a cerut să îi demită pe şefii Poliţiei, Jandarmeriei şi DGIPI, "pentru că nici nu s-ar fi putut". "Sigur că poate altcineva i-ar fi demis instantaneu şi aşa ar fi crezut că scapă pe imagine el. Nu mă caracterizează acest mod de lucru cu subordonaţii. Dacă e să-mi reproşez ceva e că probabil nu s-au făcut toate demersurile de sus până jos în a explica, în toate structurile ministerului, măsurile pe care le luăm, pentru că nu este uşor, într-adevăr, să trăieşti cu salariile care în general în MAI nu sunt mari. Salariul mediul este în jur de 2.200 de lei, cu CAS plătit de stat cu tot. Uitaţi-vă în alte ministere, care fac greve sau ameninţă cu greve în fiecare zi, în spitale, spre exemplu, şi o să vedeţi că veniturile sunt aproape duble. Eu pot să înţeleg doleanţele colegilor mei, dar cu modul lor de manifestare n-am putut să fiu de acord", a spus Blaga pentru Gândul.

Întrebat dacă Traian Băsescu a urmărit plecarea sa din Guvern, fostul ministru a negat: "Nu. Şi sunt convins de asta pentru că au fost destule puncte de vedere că ministerul e pe final de a-şi îndeplini toate obligaţiile vizavi de Schengen şi am explicat că echipa pe care am construit-o acolo e extrem de serioasă şi oamenii îşi fac datoria aşa cum trebuie".

El a menţionat că ideea potrivit căreia evenimentele din 24 septembrie ar însemna o tentativă de lovitură de stat este "o tâmpenie". "Eu ţin foarte mult la domnii Ion Cristoiu şi Radu Moraru. Dacă voiau să servească o cauză nu ştiu care, puteau fi mai inventivi", a spus liderul PDL.

Întrebat dacă vor fi schimbări la şefia MAI, el a răspuns: "Nu doresc să mă pronunţ. Eu mi-am dat demisia tocmai pentru că eu consider că e o echipă bună şi nu ar fi trebuit să se intervină. Ce va spune rezultatul comisiei de anchetă, asta vom vedea".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici