Blaga: DGIPI funcţiona ilegal de trei ani, fără acceptul CSAT

Ministerul interimar al Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, a declarat, miercuri, că DGIPI trebuia reorganizată demult, pentru că de trei ani funcţiona ilegal, deoarece nu a mai avut acceptul Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT).

97 afișări
Imaginea articolului Blaga: DGIPI funcţiona ilegal de trei ani, fără acceptul CSAT

Blaga: DGIPI funcţiona ilegal de trei ani, fără acceptul CSAT (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

Vasile Blaga a spus, miercuri, într-o conferinţă de presă, că Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă nu mai putea să funcţioneze legal în condiţiile în care a pierdut acceptul CSAT, "de pe vremea fostului ministru Cristian David".

Blaga a spus că DGIPI a fost "umflată cu structuri paralele".

"În ziua în care am preluat mandatul, Divizia Bucureşti a DGIPI a avut de predat o singură foaie. În trei ani a avut activitate zero", a susţinut ministrul interimar al Administraţiei şi Internelor.

Acesta a spus că în urmă cu trei zile de la schimbările petrecute în DGIPI "a oprit practica de a centraliza politica de resurse umane la nivel de minister".

"De politica cadrelor de poliţie să se ocupe Poliţia, nu ministerul. De politica de cadre a Jandarmeriei să se ocupe Jandarmeria. Nu trebuie să ştiu eu cine este şef de post la Şoncuta Mare", a adăugat Blaga.

Întrebat dacă el a cerut schimbarea conducerii la DGIPI, Blaga a precizat că el se ocupă numai de numirea directorilor structurilor ministerului, iar aceştia, la rândul lor, trebuie să se ocupe de numirea adjuncţilor şi a celorlalte persoane cu funcţii de răspundere.

Chestorul de poliţie Bujor Florescu şi comisarul Robert Marin au fost numiţi, vineri, prin ordin al ministrului interimar al Internelor, Vasile Blaga, în funcţiile de adjuncţii ai directorului general al Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici