Bujor Florescu, adjunctul şefului DGIPI

"Ministrul Administraţiei şi Internelor Vasile Blaga a semnat în 16 octombrie 2009, următoarele ordine: eliberarea din funcţiile de adjuncţi ai directorului general al Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă a comisarului şef Păun Iordache şi a comisarului şef Trosca Florin; numirea în funcţiile de adjuncţi ai directorului general al Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă a chestorului de poliţie Bujor Florescu şi a comisarului Robert Marin", se arată într-un comunicat al MAI.

950 afișări
Imaginea articolului Bujor Florescu, adjunctul şefului DGIPI

Chestorul Bujor Florescu, adjunctul directorului DGIPI (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Noul şef al DGIPI, Ştefan Zaharia Pop, a fost numit la 1 octombrie, în ziua în care ministrul Vasile Blaga prelua interimatul la Ministerul Administraţiei şi Internelor, după ce Dan Nica fusese revocat de primul-ministru Emil Boc.

În 1 octombrie, ministrul interimar de Interne, Vasile Blaga, afirma că prima condiţie a noului şef al DGIPI, Ştefan Zaharia Pop, a fost ca ministrul să trimită Corpul de Control pentru verificarea afirmaţiilor privind arhiva DGIPI.

Ştefan Zaharia Pop a ocupat funcţia de ataşat afaceri interne la MAI. Pop vine la conducerea DGIPI după doar câteva ore de la demisia lui Gelu Drăjneanu, în contextul scandalului Nica, şi numirea ca interimar a lui Păun Iordache, fostul adjunct al demisionarului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici