Ştefan Zaharia Pop preia DGIPI - Mediafax

Ştefan Zaharia Pop preia DGIPI

Ştefan Zaharia Pop va prelua şefia Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Informativă (DGIPI), iar Generalul Olimpiodor Antonescu, şeful Statului Major al Jandarmeriei Române, a fost numit la conducerea Jandarmeriei Române, a anunţat ministrul interimar de Interne, Vasile Blaga.

625 afişări
Imaginea articolului Ştefan Zaharia Pop preia DGIPI

Ministrul interimar de Interne, Vasile Blaga (Imagine: Tibi Bologh/Mediafax Foto)

Nicolae Tutilescu a fost numit secretar de stat la DepartamentulSchengen, iar Dan Fătuloiu, a departamentul de ordine publică, aanunţat Blaga.

"La Departamentul de ordine şi siguranţă publică, cel maiimportant din minister, a fost eliberat din funcţie chestorulCristian Făinici şi numit Dan Valentin Fătuloiu. La DepartamentulSchengen cu rang de secretar de stat, ca urmare a demisiei luiNicolae Şerban, a fost numit Marian Grigore Tutilescu, fostul şefal Poliţiei Capitalei, iar la Direcţia Generală de Informaţie şiProtecţie Internă, unde postul este vacant, a fost numit comisarulşef Ştefan Zaharia Pop", a spus Blaga.

Anunţul a fost făcut la finalul şedinţei de joi aGuvernului.

Olimpiodor Antonescu a fost, până în 2008, prim-adjunct alcomandantului Jandarmeriei Române. El a fost unul dintre artizaniilegii privind combaterea violenţei pe stadioane.

Ştefan Zaharia Pop a ocupat funcţia de ataşat afaceri interne laMAI. Pop vine la conducerea DGIPI după doar câteva ore de lademisia lui Gelu Drăjneanu, în contextul scandalului Nica, şinumirea ca interimar a lui Păun Iordache, fostul adjunct aldemisionarului.

Chestorul Dan Fătuloiu a ocupat, în trecut, funcţia de şef alPoliţiei Române şi şef al Poliţiei Capitalei.

Fătuloiu a fost, din 1994 până în 1997, inspector şef laInspectoratul de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa, după care, din1997 până în 2000, inspector şef la Inspectoratul de Poliţie alJudeţului Argeş.

În 2000 devine şef al Poliţiei Capitalei de unde, în 2004,ajunge director adjunct al Direcţiei Generale de Combatere a CrimeiOrganizate şi Antidrog din cadrul Inspectoratului General alPoliţiei Române. Un an mai târziu devine inspector general alPolţiei Române, funcţie din care pleacă, în 2007, devenind şef alBiroului ataşatului afacerilor interne în Statele Unite aleAmericii, cu funcţie de ministru-consilier.

Chestorul principal Marian Tutilescu a fost şef al PoliţieiCapitalei până la scandalul din Plaza Mall între clanul Preda şiangajaţii firmei de pază BGS.

Tutilescu a fost numit la conducerea Poliţiei Capitalei în 5februarie 2003, printr-un ordin semnat de ministrul de Interne deatunci, Ioan Rus. Anterior, Tutilescu a fost adjunct al şefuluiPoliţiei Române pentru probleme de ordine publică. Marian Tutilescua fost numit la comanda Poliţiei Capitalei după demitereachestorului Mihai Gheorghe, căruia i s-a reproşat lipsa unuirezultat al anchetei în cazul exploziei de la liceul bucureştean"Jean Monnet" şi implicarea unor poliţişti în cazuri decorupţie.

Tutilescu a absolvit Şcoala de ofiţeri de poliţie - arma poliţieşi Facultatea de Drept. Din anul 1978, el a lucrat la Inspectoratulde Poliţie Judeţean Mehedinţi, pe linie de cercetări penale, a fostşef al Serviciului cercetări penale la Inspectoratul de Poliţie alJudeţului Hunedoara, apoi inspector şef al Inspectoratului dePoliţie al Judeţului Mehedinţi şi a celui din Caraş-Severin. În 1februarie 2001 a devenit adjunct al inspectorului general alInspectoratului General al Poliţiei.

Ministrul interimar de Interne, Vasile Blaga, a mai anunţat căla MAI a fost eliberat din funcţie secretarul general Ion Stoica şinumit chestorul Constantin Cristian Baci.

Au fost eliberaţi din funcţia de secretar general adjunct OctavVirgiliu Teodorescu şi Aureliu Ghimpău, înlocuiţi prin comisarulCristina Dobriţoiu şi, respectiv, Tudor Dănuţ.

Ca urmare a demisiei a fost eliberat din funcţia de secretar destat Mihai Fifor şi numit Mihai Capră, care va răspunde deprefecturi şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Tot ca urmare a demisiei a fost eliberat din funcţia de secretarde stat Cătălin Vrabie şi numit Liviu Grădinariu.

A fost de asemenea eliberat din funcţia de secretar de stat RaduStancu şi numită în funcţia de secretar de stat pentru relaţia cuParlamentul comisarul şef Irina Alexe.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici