Blaga: Vom colabora cu serviciile de informaţii, cu Parchetele şi Vama împotriva crimei organizate

Ministrul interimar de Interne, Vasile Blaga, a declarat, vineri, că ministerul va renunţa la "spectacolul" organizării de filtre şi al deplasărilor umane, pentru că pentru destructurarea reţelelor de crimă organizată este nevoie de colaborare cu serviciile de informaţii, cu Parchetele şi cu Vama.

19 afișări
Imaginea articolului Blaga: Vom colabora cu serviciile de informaţii, cu Parchetele şi Vama împotriva crimei organizate

Ministrul interimar al Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

El a ţinut să sublinieze că se va renunţa la "spectacolul ultimelor luni", punându-se accent pe întărirea managementului de ordine publică, pe acţiunile integrate ale structurilor.

Blaga a anunţat că se va discuta, probabil duminică, cu "inspectorii tuturor armelor".

El a adăugat că se va face un efort pentru asigurarea resurselor financiare necesare ministerului.

Blaga a menţionat că găseşte ministerul în starea pe care a găsit-o şi în 2004, când a preluat funcţia, în Cabinetul Tăriceanu.

El a spus că din multe puncte de vedere Ministerul de Interne a stagnat, şi chiar a regresat.

Ministrul interimar a spus că un obiectiv este legat luarea de măsuri urgente pentru intrarea României în spaţiul Schengen la începutul anului 2011.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici