Blejnar, la DIICOT Braşov pentru a i se prezenta materialul de urmărire penală : Nu reiese de nicăieri că aş fi făcut ceva ilegal

Fostul şef al ANAF Sorin Blejnar a ajuns, miercuri, la sediul DIICOT Braşov, pentru a i se prezenta materialul de urmărire penală în dosarul de evaziune fiscală cu produse petroliere. Blejnar a declarat, la ieşirea de la DIICOT Braşov, unde a stat timp de aproximativ şase ore, că din materialul de urmărire penală care i s-a prezentat nu reiese că ar fi făcut ceva ilegal, şi, dimpotrivă, reiese că a făcut lucruri bune pentru ţară.

356 afișări
Imaginea articolului Blejnar, la DIICOT Braşov pentru a i se prezenta materialul de urmărire penală : Nu reiese de nicăieri că aş fi făcut ceva ilegal

Blejnar, la DIICOT Braşov pentru a i se prezenta materialul de urmărire penală (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Deocamdată sunt la faza de a lectura materialele de urmarire penală. Nu am ajuns încă la un pasaj din toate volumele care mi-au fost puse la dispoziţie din care să reiasă faptul că aş fi încălcat legea cu ceva. Însă, am constatat altceva: în cele trei luni cât am fost monitorizat, am muncit foarte mult şi am facut multe lucruri bune pentru ţara asta şi să ştiţi ca mi-am reamintit o gramadă de lucruri.  Lucurile acestea o să le vedeţi cu toţii pentru că documentele vor deveni publice în scurt timp. Ştiu un singur lucru: nu am făcut nimic ilegal, nu doar în perioada monitorizată, ci în toată perioada în care mi-am desfăşurat activitatea şi lucrurile acestea vor ieşi în evidenţă în foarte scrut timp şi toată lumea se va convinge de acest lucru", a afirmat Blejnar la ieşirea din sediul DIICOT Braşov.

El a spus că va veni la Braşov şi joi, deoarece mai are de lecturat câteva volume din materialul DIICOT.

Blejnar a venit la sediul DIICOT Braşov în jurul orei 9.00, însoţit de un avocat.

El a declarat că nu ştie pentru ce anume a fost citat, însă când a fost întrebat dacă este vorba despre "dosarul motorina", fostul şef al ANAF a răspuns că "este exclus".

"O să vedem despre ce este vorba. Atunci când eram şeful ANAF, în 2010, am avut două solicităriu scrise prin care mi s-a solicitat sprijinul, alocând personal din structura ANAF-ului pentru a face verificări, pentru a face razii, pentru a face tot ce au solicitat procurorii. Mai mult nu ştiu. O să vedem astăzi şi o să vă comunic", a spus Blejnar.

De asemenea, întrebat de jurnalişti dacă a fost citat în "dosarul motorina", Blejnar a răspuns: "A, nu. Exclus".

Purtătorul de cuvânt al DIICOT Braşov, Cătălin Borcoman, a declarat pentru că Blejnar a fost citat să se prezinte la sediul DIICOT pentru a i se prezenta materialul de urmărire penală într-un dosar cu produse petroliere.

"Se prezintă materialele de urmărire penală într-un dosar mai vechi de evaziune fiscală cu produse petroliere de la sfârşitul anului 2010. Prezentările durează mai mult, pe durata mai multor zile, deoarece sunt 17 inculpaţi, dintre care opt persoane juridice. Domnul Blejnar a fost citat pentru ziua de marţi, dar din cauza activităţii de la DNA va ajunge la Braşov miercuri, la ora 09.00", a spus Borcoman.

Blejnar a mai fost la DIICOT Braşov în 1 august, când a fost audiat de procurori.

În acest dosar mai sunt urmăriţi penal fostul său consilier, Codruţ Marta, dar şi doi şefi din cadrul Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale (DJAOV) Braşov, Monea Claudiu şi Ciobanu Dorel.

Monea şi Ciobanu au venit, luni, la sediul DIICOT pentru a li se prezenta materialul de urmărire penală, potrivit sursei citate.

Procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Braşov au dispus, în 1 august, începerea urmăririi penale faţă de Sorin Blejnar şi Codruţ Marta, pentru sprijinire a unui grup infracţional organizat şi complicitate la evaziune fiscală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici