Blejnar: Vameşii anchetaţi de DNA nu au fost angajaţi în timpul mandatului meu

Preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Sorin Blejnar, a declarat, marţi, după bilanţul MAI pe 2010, că niciunul din vameşii anchetaţi de DNA în dosarele vămilor nu a fost angajat în timpul mandatului său.

35 afișări
Imaginea articolului Blejnar: Vameşii anchetaţi de DNA nu au fost angajaţi în timpul mandatului meu

Blejnar: Vameşii anchetaţi de DNA nu au fost angajaţi în timpul mandatului meu (Imagine: Adi Piclisan/Mediafax Foto)

Sorin Blejnar a spus că vameşii cercetaţi de procurorii anticorupţie au fost suspendaţi din funcţie, însă nu pot fi concediaţi până la finalizarea anchetelor. El a susţinut că trebuie făcută curăţenie în instituţiile statului şi că nu crede în externalizarea serviciilor vamale, dar că nu poate să facă acest lucru până când justiţia nu se pronunţă definitiv.

Preşedintele ANAF a mai spus că au fost demarate controale interne, respectiv controale de audit la direcţiile de accize şi la cele vamale din ţară.

El a precizat că niciunul dintre vameşii anchetaţi nu a fost angajat în timpul mandatului său. Blejnar a precizat că, din toate persoanele arestate preventiv în dosarele vămilor, aproximativ 15 la sută sunt vameşi, restul fiind poliţişti de frontieră şi contrabandişti.

La prezentarea bilanţului MAI pe anul 2010 au participat şi preşedintele României, Traian Băsescu, premierul Emil Boc, procurorul general Laura Codruţa Kovesi, ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu şi directorul SRI, George Maior.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici