Blocul operator şi Secţiile de Anestezie şi Terapie Intensivă de la Institutul „Marius Nasta” se deschid. Direcţia de Sănătate Publică a încheiat verificările

Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă şi blocul operator de la Institutul „Marius Nasta” din Capitală se vor deschide, după ce DSP a încheiat verificările în unitatea spitalicească, rezultatele fiind bune. Anul acesta, 17 pacienţi internaţi au fost infectaţi cu acinetobacter, iar 13 au murit.

388 afișări
Imaginea articolului Blocul operator şi Secţiile de Anestezie şi Terapie Intensivă de la Institutul „Marius Nasta” se deschid. Direcţia de Sănătate Publică a încheiat verificările

Blocul operator şi Secţiile de Anestezie şi Terapie Intensivă de la Institutul „Marius Nasta” se deschid. Direcţia de Sănătate a încheiat verificările

Potrivit reprezentanţilor Institutului „Marius Nasta”, rezultatele controalelor efectuate de DSP sunt bune, urmând a fi reluată activitatea în Secţia ATI şi în blocul operator. Încă nu a fost precizată o dată pentru redeschiderea acestor secţii, mai arată sursa citată.

Pe 19 februarie 2019, Direcţia de Sănătate Publică a decis oprirea activităţii blocului operator şi a secţiei de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) din cadrul Institutului „Marius Nasta” din Capitală deoarece rezultatele analizelor privind infecţiile intraspitaliceşti nu erau conforme.

Un număr de 17 pacienţi au fost infectaţi cu acinetobacter de la începutul anului 2019, iar 13 au murit, potrivit unei informări de săptămâna trecută a managerului Institutului ''Marius Nasta'', Beatrice Mahler.

"În anul 2018, în institut au fost raportate 51 de infecţii nosocomiale cu mai mulţi germeni. Din 01.01.2019, s-au raportat către DSP 14 infecţii la pacienţi cu acelaşi germene. Raportarrea către DSP s-a făcut pentru 14 cazuri, pentru că la trei dintre pacienţi confirmarea infecţiei s-a făcut postmortem", potrivit unei informări a managerului Institutului ''Marius Nasta'', Beatrice Mahler.

Potrivit sursei citate, din ianuarie 2019, numărul de pacienţi decedaţi în institut a fost de 64, mult peste numărul de decese din 2018, când au fost înregistrate 37 de decese, sau din 2017, când au fost înregistrate 46.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici