BNS nu susţine majorarea salariilor tuturor bugetarilor cu 50%

Preşedintele BNS, Dumitru Costin, a declarat, pentru MEDIAFAX, că în Biroul Executiv de joi va fi decis programul protestelor, precizând că nu susţine solicitările CNSLR Frăţia de majorare a salariilor tuturor bugetarilor cu 50 la sută, pe care le consideră "aberante".

11 afișări
Imaginea articolului BNS nu susţine majorarea salariilor tuturor bugetarilor cu 50%

BNS nu susţine majorarea salariilor tuturor bugetarilor cu 50% (Imagine: Mediafax Foto)

Preşedintele Blocului Naţional Sindical (BNS) spune că nu se poate aplica o majorare cu 50 la sută a salariilor tuturor categoriilor de bugetari, pentru că unii au salariu de 700 de lei şi alţii de 5.000 de lei şi este imposibil să se majoreze la toţi cu acest procent.

"Nu pot susţine aberaţii, iar aplicarea legii aşa cum a fost votată de Parlament este o aberaţie. La unii se poate aplica majorarea de 50 la sută, la alţii nu, alţii trebuie să stea pe loc, pentru că o creştere cu 50 la sută la toată lumea înseamnă o creştere cu sută la sută, iar când ai un buton politic în spate e simplu", a precizat Costin.

Federaţia "Spiru Haret" ameninţă cu greva generală din 3 noiembrie, Sed Lex din 13 noiembrie, urmând ca în 20 noiembrie, odată cu declanşarea protestului şi de către cei de la Sanitas, să se afle în grevă generală toţi bugetarii afiliaţi la CNSLR Frăţia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici