BNS: Salariul minim pe economie trebuie să crească

Preşedintele Blocului Naţional Sindical, Dumitru Costin, a declarat, miercuri, că salariul minim pe economie în România va trebui să crească chiar şi în actualele condiţii de criză economică.

11 afișări
Imaginea articolului BNS: Salariul minim pe economie trebuie să crească

Preşedintele Blocului Naţional Sindical, Dumitru Costin (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Costin a precizat că această măsură trebuie luată întrucât actualul salariu minim pe economie de 600 de lei nu asigură nici măcar traiul de subzistenţă.

"În anul de graţie 2009 nu este posibil ca recompensa în bani pentru munca prestată să nu acopere subzistenţa. Nu e normal ca România să propăşească firme care nu sunt în stare să-şi plătească decent proprii angajaţi", a mai spus Costin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici