Boagiu: De la Nădlac la Sibiu se va circula pe autostradă cel mai târziu în primăvara lui 2013

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a declarat, marţi, în localitatea hunedoreană Şoimuş, că pe tronsonul de autostradă Nădlac - Sibiu, parte a Coridorului IV pan-european, se va putea circula, cel mai târziu, în primăvara anului 2013.

1543 afișări
Imaginea articolului Boagiu: De la Nădlac la Sibiu se va circula pe autostradă cel mai târziu în primăvara lui 2013

Boagiu: De la Nădlac la Sibiu se va circula pe autostradă cel mai târziu în primăvara lui 2013

"De la Nădlac la Sibiu se va circula pe autostradă cel mai târziu în primăvara lui 2013", a afirmat, marţi, ministrul Anca Boagiu, la Soimuş, unde a inspectat stadiul lucrărilor la tronsonul de autostradă Deva - Orăştie.

Boagiu a apreciat că lucrările la segmentul Deva - Orăştie vor putea fi terminate anul viitor, deoarece o parte din finanţare este asigurată din fonduri europene nerambursabile obţinute prin Programul ISPA, un program de preaderare.

"Ritmul este bun aici. E păcat că ani în şir nu s-a întâmplat ceea ce ar fi trebuit să se întâmple, dar am convingerea fermă că anul viitor va fi finalizată lucrarea, pentru că pe acest contract discutăm despre o finanţare ISPA care vine din perioada de preaderare, pentru care, anul trecut, prin negocieri, am obţinut de la Comisia Europeană prelungirea termenului de execuţie", a spus Anca Boagiu.

Ministrul Transporturilor a arătat că pe şantierul tronsonului de autostradă Deva - Orăştie sunt angajate deja 400 de persoane.

Tronsonul Deva - Orăştie, de pe traseul autostrăzii Nădlac - Timişoara - Lugoj - Deva - Sibiu - Piteşti - Bucureşti - Constanţa, beneficiază de o finanţare în valoare de 177,92 milioane de euro (fără TVA), din care contribuţia Comisiei Europene se ridică la 108,91 milioane de euro, iar cea a Guvernului României este de 69 de milioane de euro, fără TVA. Lungimea tronsonului este de 32,5 kilometri, cu două benzi pe sens. Pe traseu vor fi construite 21 de poduri şi pasaje, cel mai mare fiind podul peste râul Mureş, care va avea o deschidere de 720 de metri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici