Boc a mulţumit miniştrilor care au lucrat la Codul Muncii, făcând o menţiune specială pentru Botiş

Premierul Emil Boc a mulţumit, în Guvern, miniştrilor care au lucrat la elaborarea noului Cod al Muncii, făcând o menţiune specială pentru ministrul de resort, Ioan Botiş, şi a apreciat că decizia Curţii Constituţionale (CC) confirmă că proiectul guvernamental a fost unul corect şi constituţional.

25 afișări
Imaginea articolului Boc a mulţumit miniştrilor care au lucrat la Codul Muncii,  făcând o menţiune specială pentru Botiş

Boc a mulţumit miniştrilor care au lucrat la Codul Muncii, făcând o menţiune specială pentru Botiş (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

El a susţinut totodată că noul Cod al Muncii va genera o reformă comparabilă cu cea indusă de cota unică de impozitare, din perspectiva dezvoltării economice şi a numărului de locuri de muncă.

Premierul i-a cerut în acelaşi timp ministrului Muncii să finalizeze pachetul legislativ privind dialogul social, pentru a fi adoptat de Guvern.

"Aş începe cu o veste bună legată de decizia Curţii Constituţionale de declarare a constituţionalităţii Codului Muncii. Asta înseamnă că munca pe care Guvernul a desfăşurat-o a fost una corectă, constituţională, validată de Curte. Vă mulţumesc pentru sprijin, distinşi colegi, şi în mod special ministrului Botiş pentru efortul făcut şi, cu mulţumirile anunţate, să pregăteasă şi pachetul legislativ care vizează dialogul social în vederea adoptării lui de către Guvern şi a trimiterii spre aprobare la Parlament, după finalizarea negocierilor cu partenerii sociali", a spus Boc, în şedinţa de miercuri a Guvernului.

Curtea Constituţională a respins sesizarea privind neconstituţionalitatea Codului Muncii, pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea în Parlament. Sesizarea a fost depusă de 112 parlamentari PSD şi PNL, care au contestat adoptarea Codului Muncii prin procedura asumării răspunderii Guvernului, precum şi elemente de fond ale actului normativ.

Preşedintele Blocului Naţional Sindical, Dumitru Costin, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX că prin decizia Curţii Constituţionale (CC) de respingere a sesizării privind neconstituţionalitatea Codului Muncii românii au pierdut o bătălie, nu şi războiul, precizând că vor fi mii de procese.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici