Boc a refuzat două persoane la Corpul de Control, admise după examen

Premierul Emil Boc nu a acordat votul său de încredere pentru două dintre cele 13 persoane declarate admise în urma examenului organizat la Corpul de Control al primului-ministru, cei doi candidaţi nefiind angajaţi deşi au trecut anterior atât de proba scrisă, cât şi de cea a interviului.

39 afișări
Imaginea articolului Boc a refuzat două persoane la Corpul de Control, admise după examen

Boc a refuzat două persoane la Corpul de Control, admise după examen (Imagine: Mediafax Foto)

Dintre cei 30 de concurenţi care s-au prezentat, în data de 18 martie, la concursul de angajare la Corpul de Control, doar 13 candidaţi au obţinut la testul grilă cel puţin nota 7, calificativ minim de participare la proba următoare.

După soluţionarea contestaţiilor şi afişarea rezultatelor finale, cei 13 candidaţi admişi au susţinut un interviu în urma căruia toţi au fost declaraţi admişi şi urma să fie supuşi votului de încredere al primului-ministru, pentru a putea fi angajaţi pe posturile vacante de la Corpul de Control.

"Cei 13 candidaţi declaraţi admişi după proba scrisă au susţinut interviul, cea de-a doua probă a selecţiei pentru ocuparea unui post în cadrul Corpului de Control al primului-ministru. După susţinerea interviului, au fost declaraţi admişi toţi cei 13 candidaţi care urmează să fie supuşi votului de încredere al primului-ministru", informa SGG printr-un comunicat transmis la 24 martie.

Comisia de concurs a fost condusă de şeful Corpului de Control, Sorin Alăzăroaie.

La sfârşitul săptămânii trecute, pe pagina de Internet a SGG a fost postat un anunţ în care se arăta că doar 11 dintre cei 13 candidaţi care au trecut ambele probe ale examenului au fost admişi la selecţia pentru ocuparea posturilor din cadrul Corpului de Control. Ulterior, informaţiile au fost retrase de pe site-ul SGG, fără să fie înlocuite cu alte date.

La solicitarea MEDIAFAX de a comunica motivele pentru care doi dintre candidaţii admişi la cele două probe de intrare în Corpul de Control, desfăşurate în luna martie, nu au primit votul de încredere al primului-ministru pentru a putea fi angajaţi, Secretariatul General al Guvernului a răspuns că nu deţine elementele solicitate şi că primul-ministru nu este obligat să îşi motiveze acordarea sau neacordarea votului de încredere.

"Potrivit OU 3/2009, primul-ministru nu este obligat să-şi motiveze acordarea sau neacordarea votului de încredere. Primul-ministru este singurul în măsura să se pronunţe asupra acestui aspect", a transmis SGG.

Organigrama Corpului de Control includea la data organizării concursului 59 de posturi vacante.

Guvernul a aprobat, în luna februarie, o ordonanţă de urgenţă prin care Departamentul de Control al Guvernului a fost reorganizat în Corp de Control şi care stabileşte că personalul va fi preluat pe baza numărului de posturi, a "bunului său renume" şi a încrederii premierului, cu obligaţia semnării unui angajament de loialitate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici