Boc acceptă propunerea lui Bazac în cazul medicilor pensionari

Ministrul Sănătăţii, Ioan Bazac, a propus premierului Emil Boc prelungirea contractelor de muncă încheiate cu medicii pensionari care lucrează în sistem, până la momentul în care posturile pe care aceştia sunt încadraţi vor fi ocupate prin concurs, variantă agreată de şeful Guvernului.

22 afișări
Imaginea articolului Boc acceptă propunerea lui Bazac în cazul medicilor pensionari

Boc acceptă propunerea lui Bazac de prelungire a contractelor de muncă pentru medicii pensionari (Imagine: Mediafax Foto)

"Ministrul a vorbit, miercuri, cu premierul Emil Boc despre situaţia medicilor pensionari care lucrează în sistem şi a solicitat ca, contractele de muncă să poată fi prelungite până când locurile pe care aceştia sunt încadraţi vor fi ocupate prin concurs. Varianta a fost agreată de primul-ministru şi urmează să fie găsită soluţia legală pentru aplicarea acesteia", au declarat agenţiei MEDIAFAX reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a declarat anterior că va propune premierului rectificarea ordonanţei de urgenţă prin care a fost interzisă cumularea pensiei cu salariul de la stat, astfel încât medicii pensionari să poată rămâne angajaţi în continuare, cu contract temporar de muncă, până la ocuparea posturilor prin concurs.

"Având în vedere lipsa acută de cadre medicale specializate, mai ales în mediul rural, voi propune ca medicii pensionari să rămână angajați în continuare, cu contracte temporare de muncă până la ocuparea posturilor prin concurs", a spus Bazac.

Citeşte şi:

Ministrul Sănătăţii propune rectificarea OUG care interzice cumulul pensiei cu salariul

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici