Boc aminteşte că a cerut Finanţelor să achite profesorilor din Buzău salariile majorate cu 17%

Premierul Emil Boc a amintit, luni, că a solicitat Ministerului Finanţelor să achite profesorilor din Buzău salarii majorate cu 17%, conform legii în vigoare, pentru cadrele didactice care nu au încasat aceste drepturi, arătând de asemenea că nu pot fi acordate sporurile nelegale din contracte.

23 afișări
Imaginea articolului Boc aminteşte că a cerut Finanţelor să achite profesorilor din Buzău salariile majorate cu 17%

Boc aminteşte că a cerut Finanţelor să achite profesorilor din Buzău salariile majorate cu 17% (Imagine: Mediafax Foto)

"Am dat dispoziţie Ministerului Finanţelor să achite salariile majorate cu 17%", a spus Boc, luni, la postul public de radio, reluând astfel anunţul făcut la sfârşitul săptămânii trecute.

La discuţiile de vineri cu sindicatele, premierul s-a referit distinct la cazul profesorilor din Buzău, care reclamă neacordarea unor drepturi salariale, precizând că a cerut Ministerului Finanţelor să achite salariile majorate cu 17%, conform legii în vigoare, pentru cadrele didactice care nu au încasat aceste drepturi.

El a arătat că discrepanţele salariale apărute după aplicarea Legii de salarizare unitară sunt determinate atât de sentinţele judecătoreşti care acordă angajaţilor din învăţământ majorarea salarială de 50%, deşi Guvernul a acceptat pentru profesori, în 2008, o creştere de 17% şi a abrogat deja prin acte normative diferenţa de 33%, cât şi de includerea în contractele colective de muncă a unor sporuri nerecunoscute de legislaţia în vigoare.

Şi preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Aurel Cornea, a declarat, sâmbătă, după discuţiile de la Ministerul Muncii, că pentru cadrele didactice din Buzău care nu şi-au primit integral salariile se va face plata în zilele următoare.

Aproximativ 1.500 cadre didactice au protestat, luni, la Buzău, nemulţumite că nu şi-au luat salariile şi că nu le sunt luate în calcul majorările câştigate în instanţă, acţiuni similare de protest fiind programate şi în următoarele zile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici