Boc anunţă că proiectul legii educaţiei va fi aprobat de Guvern până la sfârşitul lunii martie

Proiectul legii educaţiei naţionale va fi aprobat de Guvern până la finele lunii martie şi transmis Parlamentului spre adoptare, a anunţat, luni, premierul Emil Boc, la finalul unei discuţii cu ambasadorii statelor UE acreditaţi la Bucureşti cărora le-a prezentat calendarul legislativ al Cabinetului.

17 afișări
Imaginea articolului Boc anunţă că proiectul legii educaţiei va fi aprobat de Guvern până la sfârşitul lunii martie

Boc anunţă că proiectul legii educaţiei va fi aprobat de Guvern până la sfârşitul lunii martie (Imagine: Mediafax Foto)

Premierul a mai arătat că i-a asigurat pe ambasadorii statelor UE că România îşi va respecta toate angajamentele internaţionale, cu menţionarea specială a acordului încheiat cu FMI.

"A fost o discuţie utilă", a conchis Boc, la finalul întâlnirii cu ambasadorii.

Surse politice au declarat, vineri, agenţiei MEDIAFAX, că Guvernul va cere Parlamentului ca proiectul legii privind sistemul unitar de pensii să fie aprobat cel mai târziu până la sfârşitul lunii mai, iar proiectul legii educaţiei naţionale să fie adoptat de Legislativ până la sfârşitul primului semestru.

"Guvernul intenţionează să adopte rapid cele două proiecte de legi, mai exact în primăvara acestui an, imediat după reluarea sesiunii parlamentare. Sunt proiecte care trebuie să permită parcurgerea anumitor proceduri pentru a fi aplicate la termenul stabilit şi este nevoie de avizul Parlamentului", au arătat sursele citate.

Cele două proiecte de legi au fost anunţate de Guvern drept priorităţi pentru perioada imediat următoare.

Proiectul legii pensiilor va fi aprobat de Guvern în prima şedinţă din luna februarie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici