Boc: Asigur persoanele cu handicap că statul român nu le-a uitat

Premierul Emil Boc a dat asigurări, marţi, în şedinţa plenului Camerei, dedicată Zilei de luptă împotriva discriminării persoanelor cu handicap, că Guvernul îşi va onora angajamentele privind respectarea drepturilor acestei categorii de persoane, asigurarea accesului la educaţie şi la muncă.

24 afișări
Imaginea articolului Boc: Asigur persoanele cu handicap că statul român nu le-a uitat

Boc: Asigur persoanele cu handicap că statul român nu le-a uitat (Imagine: Mediafax Foto)

"În cazul persoanelor cu handicap, statul trebuie să ia măsuri protective. Guvernul pe care îl reprezint e angajat să-şi onoreze angajamentele cu privire la respectarea persoanelor cu handicap, pe trei componente- componenta educaţională, componenta locurilor de muncă şi componenta societală", a susţinut Emil Boc.

Primul-ministru a menţionat că este la curent cu problemele pe care le are România în ceea ce priveşte persoanele cu handicap, "de la problemele legate de accesul la şcoală, necesitatea unei campanii mult mai eficiente şi unor politici pragmatice în privinţa ocupării locurilor de muncă de către persoanele cu handicap, de la problemele legate de administraţiile locale cu privire la necesitatea îmbunătăţirii condiţiilor ce ţin de accesibilitate-semafoare inteligente pe stradă, de la creditele ce se pot acorda la achiziţionarea de locuinţe sau autoturisme la problemele legate de plata facturii la tel sau abonamentului radio-tv".

"Sunt probleme pe care le cunoaştem şi, împreună cu autorităţile de specialitete din cadrul Ministerului Muncii, încercăm ca aceste probleme să fie rezolvate şi îmbunătăţite faţă de cadrul existent. În această perioadă de criză, dificilă, vreau să vă sigur că nimeni nu va fi uitat, nimeni nu va fi abandonat", a adăugat Boc.

El a susţinut că, printre priorităţile pe care le are Guvernul pe care îl conduce, se află şi "aceea de a proteja în special categoriile sociale cele mai vulnerabile şi care fac faţă cu greu vremurilor în care trăim".

Premierul Boc a subliniat că statul român nu-i uită pe cetăţenii care fac parte din categoria persoanelor cu handicap.

"Prin politicile pe care le vom promova, vom încerca să asigurăm echilibrul societăţii, concomitent cu repornirea motoarelor economice. Vreau să-i asigur pe toţi cei care, într-un moment sau altul, intră în categoria persoanelor cu handicap, că statul român nu i-a uitat şi nu-i va abandona. Închei asigurându-vă încă odată că Gvernul va fi implicat activ în problemele cu care vă confruntaţi, evident sub controlul Parlamentului", a conchis Emil Boc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici