Boc: Bugetul pe 2012 nu include majorări de salarii şi pensii, posibil doar o creştere decentă prin Ordonanţă de Urgenţă

Bugetul pe 2012 nu include majorări de salarii şi pensii deoarece Guvernul nu s-a "repezit" pe un scenariu optimist, iar dacă datele economice care vor fi analizate în aprilie-mai sunt pozitive va fi decisă indexarea acestora "cu un anumit procent" prin ordonanţă de urgenţă, a afirmat premierul Boc.

431 afișări
Imaginea articolului Boc: Bugetul pe 2012 nu include majorări de salarii şi pensii, posibil doar o creştere decentă prin Ordonanţă de Urgenţă

Boc: Bugetul pe 2012 nu include majorări de salarii şi pensii, posibil doar o creştere decentă prin Ordonanţă de Urgenţă (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Nu vom aborda bugetul din 2012 în termeni electorali. Nu ne repezim la majorări de salarii şi pensii", a spus Boc vineri seara.

El a susţinut că pensiile şi salariile pot fi majorate în a doua parte a anului viitor, dar "în limite raţionale şi decente", precizând că evoluţia economică a României va fi influenţată şi de contextul european.

"Dacă situaţia economică în contextul european nu se înrăutăţeşte, va fi posibilitatea să putem vorbi de o anumită majorare de salarii şi pensii în limite raţionale şi decente, în partea a doua a anului, după prima evaluare pe care o vom avea în aprilie-mai, cu Comisia Europeană, pentru a putea şti dacă situaţia pentru 2012 merge pe scenariul optimist sau pe cel pesimist", a spus şeful Guvernului.

În opinia sa, evoluţia economică a României poate fi influenţată de situaţia instabilă din Grecia, de faptul că evoluţia din Italia este greu de prevăzut, precum şi din cauza revizuirii negative a creşterii economice în majoritatea ţărilor UE.

Premierul Emil Boc a susţinut aceste declaraţii după ce agenţia MEDIAFAX a anunţat, vineri, că proiectul de buget pregătit de Guvern prevede îngheţarea pensiilor pe întreaga perioadă a anului viitor, fără indicii de majorare a acestora şi a salariilor în al doilea semestru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici