Boc discută cu miniştrii variantele de reducere a numărului de agenţii guvernamentale

Premierul Emil Boc se va întâlni, vineri, cu miniştrii Dezvoltării, IMM şi Finanţelor, precum şi cu un reprezentant al Ministerului Mediului, pentru a analiza soluţiile de reducere a numărului de agenţii guvernamentale.

67 afișări
Imaginea articolului Boc discută cu miniştrii variantele de reducere a numărului de agenţii guvernamentale

Premierul Emil Boc (Imagine: Mediafax Foto)

Şeful Guvernului a anunţat, miercuri, că se va întâlni vineri, sâmbătă şi dumincă cu fiecare ministru care are în subordine structuri şi agenţii guvernamentale, pentru a definitiva proiectul de reducere a numărului de agenţii până la jumătatea lunii august.

El a arătat totodată că veniturile agenţiilor guvernamentale vor fi vărsate la buget, iar fondul de salarii va fi stabilit de Guvern, astfel încât remuneraţiile unor şoferi şi directori din aceste structuri, calculate în prezent la sume cuprinse între 4.100 şi 17.600 lei, să fie aduse la un nivel decent.

Un document guvernamental obţinut de MEDIAFAX la finele anului trecut releva faptul că directorii de agenţii guvernamentale au încasat, în intervalul ianuarie-septembrie 2008, un venit lunar net cuprins între 4.375 lei şi 13.838 lei, incluzând indemnizaţii şi sporuri, în timp ce arhivarii, casierii şi şoferii acestor instituţii au fost plătiţi în aceeaşi perioadă cu până la 3.517 lei.

Funcţionarii încadraţi pe posturi de expert sau consilier, inclusiv consilier juridic, au fost plătiţi lunar cu sume cuprinse între 5.099 lei şi 5.605 lei, iar un inspector de resurse umane a încasat lunar 4.415 lei. Pentru un referent de specialitate, venitul net lunar a fost de 2.389 lei, în timp ce un arhivar a fost plătit cu 2.449 lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici