Boc: Guvernul nu încurajează construcţia caselor în zone cu risc

Premierul Emil Boc a declarat duminică la Suceava că Guvernul nu încurajează construcţia de locuinţe în zone cu risc, iar cei care au semnat pe propria răspundere atunci când au construit casa într-o zonă inundabilă nu vor primi ajutoare de la Guvern, ci doar cel mult o locuinţă modulară.

24 afișări
Imaginea articolului Boc: Guvernul nu încurajează construcţia caselor în zone cu risc

Boc: Guvernul nu încurajează construcţia caselor în zone cu risc (Imagine: Liliana Bujdei/Mediafax Foto)

Boc a spus, într-o conferinţă de presă, că Guvernul nu va sprijini construcţia de locuinţe în zone supuse riscului.

El a arătat că prefectul de Suceava, Sorin Popescu, i-a atras atenţia că sunt cazuri unde casele au fost distruse sau grav avariate, dar în care locuinţele au fost construite în zone cu probleme şi că proprietarii au semnat că îşi asumă riscul.

"Acei cetăţeni vor primi cel mult o locuinţă modulară şi nu bani sau materiale", a spus Boc.

El a subliniat că Guvernul nu încurajează construcţia de case în zone cu risc.

Premierul a mai declarat că prioritatea Guvernul este ca până la iarnă să fie soluţionate problemele persoanelor care au rămas fără case în urma inundaţiilor astfel încât fiecare român afectat de inundaţii să aibă un acoperiş deasupra capului.

El a arătat că o parte din materialul lemnos pentru reconstrucţia caselor va fi asigurat şi de RNP Romsilva.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici