Boc: Guvernul va prelua propunerile sindicatelor pentru Codul Muncii doar dacă sunt raţionale

Guvernul doreşte să aibă o discuţie finală cu liderii sindicali privind modificările Codului Muncii, dar va prelua propunerile acestora doar dacă se bazează pe argumente raţionale şi se încadrează în filosofia Codului, a declarat premierul Emil Boc.

12 afișări
Imaginea articolului Boc: Guvernul va prelua propunerile sindicatelor pentru Codul Muncii doar dacă sunt raţionale

Boc: Guvernul va prelua propunerile sindicatelor pentru Codul Muncii doar dacă sunt raţionale (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

El a ajuns, vineri, la sediul Ministerului Muncii, pentru a avea, împreună cu ministrul de resort, o discuţie cu liderii sindicali privind noua formă propusă a Codului Muncii.

Ulterior, şeful Guvernului se va întâlni, tot la Ministerul Muncii, şi cu patronatele.

Boc a arătat că doreşte să aibă o discuţie finală cu sindicatele privind Codul Muncii, dar că în contextul analizării amendamentelor care vor fi depuse de către parlamentari, după angajarea răspunderii Guvernului, pot fi discutate şi alte aspecte.

"Partea de dialog social nu se opreşte niciodată", a spus Boc.

Guvernul îşi va angaja săptămâna viitoare răspunderea în Parlament pentru modificările Codului Muncii, a anunţat, joi seara, premierul Emil Boc.

El a precizat, la postul public de televiziune, că se aşteaptă încă avizul Consiliului Economic şi Social.

Liderul "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a declarat, săptămâna trecută, în urma unei întâlniri cu şeful Guvernului, că modificările la Codul Muncii sunt o nouă formă de sclavagism, deoarece patronul poate concedia colectiv oricând şi a doua zi să angajeze alte persoane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici