Boc invită sindicatele la discuţii, după negocierile eşuate cu ministrul Muncii

Premierul Emil Boc a decis să îi invite la discuţii pe reprezentanţii confederaţiilor sindicale, la ora 17.00, la Palatul Victoria, în prezenţa ministrului Muncii, Ioan Botiş.

43 afișări
Imaginea articolului Boc invită sindicatele la discuţii, după negocierile eşuate cu ministrul Muncii

Boc invită sindicatele la discuţii, după negocierile eşuate cu ministrul Muncii (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Reprezentanţii sindicatelor şi patronatelor au cerut, marţi, premierului să îl demită pe ministrul Muncii, Ioan Botiş, nemulţumiţi de modul în care s-au desfăşurat discuţiile pe proiectul Codului muncii.

Aceştia au spus, după discuţiile de la Ministerul Muncii pe proiectul Codului muncii, că ministrul Ioan Botiş nu ţine cont de propunerile făcute de partenerii sociali şi, în aceste condiţii, nu mai pot continua negocierile.

Preşedintele UGIR-1903, Cezar Corîci, a spus că prin proiectul de act normativ se urmăreşte desfiinţarea sindicatelor şi patronatelor.

Reprezentanţii sindicatelor şi patronatelor au susţinut că negocierile nu mai pot continua, astfel că vor trimite premierului solicitarea de a-l demite pe ministrul Muncii, Ioan Botiş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici