Boc l-a convocat pe Botiş la Guvern pentru o discuţie privind revendicările sindicaliştilor

Premierul Emil Boc l-a convocat la Guvern pe ministrul Muncii, Ioan Botiş, pentru o discuţie înainte de protestul pe care Blocul Naţional Sindical (BNS) îl va organiza, marţi, în Piaţa Victoriei şi la care sunt aşteptaţi să participe peste 10.000 de sindicalişti.

27 afișări
Imaginea articolului Boc l-a convocat pe Botiş la Guvern pentru o discuţie privind revendicările sindicaliştilor

Boc l-a convocat pe Botiş la Guvern pentru o discuţie privind revendicările sindicaliştilor (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

"Ministrul a fost convocat de premier la Guvern, pentru o discuţie legată de revendicările sindicatelor şi inclusiv de Legea salarizării unitare", au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

Ministrul Muncii i-a invitat deja pe sindicalişti, în numele Guvernului, pentru ora 12.30, la o discuţie privind revendicările acestora.

Peste 10.000 de sindicalişti din toate domeniile sunt aşteptaţi să participe la protestul BNS din Capitală, care începe marţi, la ora 12.00, în Piaţa Victoriei, de unde manifestanţii se vor încolona şi vor pleca în marş spre Piaţa Muncii, pe un traseu care include sediile mai multor ministere.

Coloanele de manifestanţi se vor strânge în Piaţa Victoriei, unde la ora 12.00 va începe un miting de protest. Apoi, sindicaliştii se vor încolona şi vor pleca într-un marş spre Piaţa Muncii, pe un traseu care include sediile mai multor ministere şi instituţii publice, printre care Ministerul Economiei, Ministerul Muncii, Ministerul Administraţiei şi Internelor, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Agriculturii.

Sindicaliştii cer creşterea salariului minim stipulat în contractul actual, menţinerea coeficienţilor de ierarhizare şi a drepturilor lucrătorilor, crearea unui program clar de investiţii care să includă resursele financiare aferente, pentru relansarea economică.

Protestul BNS vine după cele de săptămâna trecută organizate de CNSLR Frăţia şi Confederaţia "Cartel Alfa".

Ultima acţiune de protest a sindicaliştilor a avut loc vineri, 24 septembrie, când aproximativ 6.000 de sindicalişti ai "Cartel Alfa", majoritatea poliţişti şi angajaţi ai penitenciarelor, au plecat într-un marş ilegal de la Guvern spre Palatul Cotroceni, unde au aruncat cu caschete şi lumânări şi au strigat "ieşi afară javră ordinară". În urma protestului ilegal, atât preşedintele cât şi premierul au renunţat la serviciile de escortă ale Poliţiei.

Scandalul a culminat cu demisia din funcţie a ministrului de Interne Vasile Blaga. Portofoliul a fost preluat luni de liderul senatorilor PDL Traian Igaş, iar la ceremonie Traian Băsescu a cerut Guvernului un raport despre ceea ce s-a întâmplat în 24 septembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici