Boc: Legea salarizării unitare nemulţumeşte unii angajaţi, deoarece taie din privilegii

Legea salarizării unitare nemulţumeşte anumite categorii de personal, deoarece taie din privilegii şi readuce echilibrul şi echitatea într-un sistem haotic şi discreţionar, caracterizat de legi speciale aprobate în funcţie de diferite interese, a declarat, marţi, în Parlament, premierul Emil Boc.

54 afișări
Imaginea articolului Boc: Legea salarizării unitare nemulţumeşte unii angajaţi, deoarece taie din privilegii

Boc: Legea salarizării unitare nemulţumeşte unii angajaţi, deoarece taie din privilegii (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

El a arătat că ponderea în buget a cheltuielilor de personal a crescut semnificativ din cauza politicii fostei guvernări, din ultimii ani.

"Cei care se ocupă cu dusul genţii sunt mai mulţi decât cei care fac treabă. Reformarea administraţiei impune anumite decizii, dar vă asigur că acestea sunt corecte", a spus Boc parlamentarilor.

Guvernul îşi angajează răspunderea, marţi, asupra proiectelor de lege privind educaţia naţională, salarizarea unitară a personalului bugetar şi reorganizarea unor autorităţi şi instituţii publice, în trei şedinţe comune succesive ale celor două Camere ale Parlamentului.

Executivul a acceptat puţin peste 120 de amendamente la cele trei proiecte de legi, reprezentând mai puţin de 5% din totalul celor aproximativ 2.680 de propuneri formulate de către parlamentari pentru aceste acte normative.

Guvernul este demis dacă o moţiune de cenzură, depusă în termen de trei zile de la prezentarea programului, a declaraţiei de politică generală sau a proiectului de lege, a fost votată în condiţiile articolului113.

Dacă Guvernul nu a fost demis potrivit alineatului 2, proiectul de lege prezentat, modificat sau completat, după caz, cu amendamente acceptate de Executiv, se consideră adoptat, iar aplicarea programului sau a declaraţiei de politică generală devine obligatoriu pentru Guvern.

Mai multe federaţii din educaţie, sănătate, administraţie publică şi poliţie, reunite în Alianţa bugetarilor, pichetează sediul Parlamentului, nemulţumite de prevederile legii salarizării unitare. Sindicaliştii cer ca Guvernul să renunţe la angajarea răspunderii pe legea unică a salarizării şi renegocierea actului normativ, precum şi stoparea disponibilizărilor din sectorul bugetar şi neacceptarea concediului de zece zile fără plată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici