Boc: Parteneriatul pentru România vrea aplicarea Pactului pentru Educaţie

Reforma în educaţie aşa cum a fost stabilită în Programul de guvernare, aprobat de Parlament, şi în Parteneriatul pentru România, semnat de Coaliţie, presupun aplicarea măsurilor convenite în Pactul pentru Educaţie, elaborat de comisia Miclea şi asumat de sindicate, a declarat marţi premierul Boc.

12 afișări
Imaginea articolului Boc: Parteneriatul pentru România vrea aplicarea Pactului pentru Educaţie

Boc: Parteneriatul pentru România vrea aplicarea Pactului pentru Educaţie (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Şeful Executivului a arătat, în cadrul dezbaterii privind Codul Educaţiei, că Parlamentul a aprobat un program de guvernare care s-a angajat să aplice Pactul pentru Educaţie.

"Programul de guvernare, pe care Parlamentul României l-a aprobat, la capitolul 5, face referire la educaţie, iar printre menţiunile de la capitotul 5, consacrate educaţiei, citez «Guvernarea va respecta Pactul naţional pentru educaţie şi va aplica Strategia Educaţie şi cercetare pentru societatea cunoaşterii, elaborată în baza Pactului Naţional şi asumată de preşedinţia României şi sindicatele din educaţie»", a subliniat primul-ministru Emil Boc.

Acesta a amintit totodată că şi protocolul coaliţiei de guvernământ a convenit aplicarea Pactului pentru Educaţie.

"Protocolul de constituire a coaliţiei pentru asigurarea guvernării, în Parteneriatul pentru România 2008-2012, semnat de PSD şi PDL, la capitolul şi la punctul 16 se menţioneaă expres «reforma în domeniul educaţiei în conformitate cu prevederile Pactului pentru educaţie»", a arătat premierul Boc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici