Boc: Rog aplicarea fără excepţie a normelor legale privind focurile de artificii

Premierul Emil Boc a cerut, miercuri, prefecţilor să aplice fără excepţii normele legale în ceea ce priveşte utilizarea focurilor de artificii în perioada Sărbătorilor, pentru a evita eventuale accidente, şi să colaboreze cu poliţia comunitară, pentru a preveni infracţiunile în această perioadă.

27 afișări
Imaginea articolului Boc: Rog aplicarea fără excepţie a normelor legale privind focurile de artificii

Boc: Aplicarea fără excepţie a normelor legale privind focurile de artificii

El a arătat că a observat o uşoară creştere a numărului de infracţiuni contra patrimoniului şi a solicitat autorităţilor locale să se asigure că legea este aplicată riguros şi fără excepţii.

"Am observat o uşoară creştere a infracţiunilor, a contravenţiilor sau a aspectelor legate de proprietate şi focuri de artificii. O uşoară creştere a infracţiunilor contra patrimoniului - am avut o analiză doar pe două zile - specifică întotdeauna în perioada sărbătorilor, în general, şi a problemelor legate de focurile de artificii. Rog aplicarea fără excepţie şi cu rigoare a legii în tot ceea ce priveşte legislaţia cu privire la focurile de artificii, pentru ca ele să nu conducă la tragedii, aşa cum din nefericire am avut în ultimii ani", a spus Boc.

Premierul i-a atenţionat totodată pe prefecţi, într-o videconferinţă susţinută la Guvern, că pentru perioada următoare sunt anunţate căderi de zăpadă şi fenomene meteorologice specifice anotimpului şi le-a cerut să fie pregătiţi să menţină situaţia sub control, ca reprezentanţi ai Guvernului în teritoriu.

Ministrul Internelor şi Administraţiei, Gabriel Oprea, prezent la videoconferinţă, a cerut autorităţilor locale să actualizeze planurile de intervenţie în caz de calamităţi naturale, să acumuleze stocuri de materiale antiderapante şi de combustibil pentru utilajele de deszăpezire, să asigure furnizarea de apă caldă şi căldură în locuinţe şi să desemneze un înlocuitor pentru perioada în care se vor afla în concediu.

Ministrul a precizat că a avut, miercuri dimineaţa, o discuţie cu reprezentanţii Poliţiei, cărora le-a solicitat să elimine eventualele blocaje de circulaţie auto, să suplimenteze numărul de efective în staţiunile turistice şi alte locuri în care sunt petrecute Sărbătorile, precum şi să asigure fluidizarea traficului la vamă.

Vor fi efectuate controale cu privire la respectarea măsurilor de prevenire a incendiilor în discoteci, cinematografe, restaurante, hoteluri.

În această perioadă, pentru păstrarea ordinii şi siguranţei publice, vor lucra 29.000 de poliţişti, 7.000 de jandarmi, 3.600 de poliţişti de frontieră şi 1.200 de lucrători din structurile pentru situaţii de urgenţă

Oprea a arătat că există şi posibilitatea introducerii unor restricţii de circulaţie, în caz de necesitate.

Meteorologii anunţă pentru zilele următoare scăderea temperaturilor atmosferice până la minus 17-18 grade Celsius, în ziua de 27 decembrie, şi ninsori în aversă sporadice, în special în zonele montane înalte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici