Boc: Românii din Italia nu trebuie să sufere din cauza unor infractori

Premierul Emil Boc a declarat, sâmbătă, în staţiunea Băişoara, că cetăţenii români din Italia nu trebuie să sufere din cauza unor infractori şi nu trebuie blamată o întreagă comunitate din cauza "unor persoane certate cu legea”.

13 afișări
Imaginea articolului Boc: Românii din Italia nu trebuie să sufere din cauza unor infractori

Boc: Românii din Italia nu trebuie să sufere din cauza unor infractori (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Boc a spus că a mandatat miniştrii de Externe, Interne şi Justiţiei să aibă discuţii cu oficialităţile italiene pentru ca un infractor să nu atragă sancţiuni şi oprobriul public pentru toţi românii care se află în Italia.

"Românii nu trebuie să sufere în Italia pentru că există un infractor acolo. Infractorul, oricare ar fi el, din orice ţară, trebuie sancţionat potrivit legii penale, iar ceilalţi cetăţeni trebuie să beneficieze de protecţie si siguranţă, pentru că asta înseamnă Uniunea Europeană”, a afirmat premierul.

El a spus că Guvernul nu va încuraja nicăieri şi niciunde vina colectivă pentru faptul că unii săvârşesc fapte penale.

"Ei trebuie sancţionaţi, nu blamata o comunitate în ansamblul ei. Suntem cetăţeni europeni, trebuie să fim trataţi ca cetăţeni europeni, iar bătălia împotriva infractorilor trebuie să fie comună, indiferent de etnia infractorilor", a declarat Boc.

Potrivit acestuia, autorităţile române au sub control relaţia cu autorităţile italiene pentru ca „lucrurile să rămână în normalitate, în cadru european".

"Românii care sunt în Italia sunt de bună credinţă, îşi văd de treaba lor şi nu trebuie să sufere pentru că există persoane certate cu legea penală. Autorităţile române se preocupă să le ofere siguranţă cetăţenilor români în Italia', a conchis premierul.

Premierul Emil Boc participă la "Serbările Zăpezii" de la Băişoara, judeţul Cluj.

Citeşte şi

Dan Nica: Voi discuta cu ministrul italian de interne despre situaţia românilor din Italia

 

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici