Boc: Salariile mici ale bugetarilor vor creşte accelerat până în 2015

Legea de salarizare unitară a bugetarilor va permite creşterea accelerată, până în 2015, a salariilor mici şi va impune îngheţarea salariilor mari pentru o anumită perioadă, până când diferenţa dintre remuneraţia minimă şi cea maximă va fi redusă, a afirmat, marţi, premierul Emil Boc.

30 afișări
Imaginea articolului Boc: Salariile mici ale bugetarilor vor creşte accelerat până în 2015

Boc: Salariile mici ale bugetarilor vor creşte accelerat până în 2015 (Imagine: Cătălina Filip/Mediafax Foto)

El a amintit că intenţia Executivului este ca raportul dintre salariul minim şi cel maxim să fie de 1 la 15, faţă de 1 la 29 în prezent, şi a asigurat că niciun salariu brut aflat în plată nu va scădea ca urmare a aplicării noii legi.

Premierul a asigurat totodată că persoanele care vor intra în sistem nu pot avea un salariu mai mic decât cel acordat funcţiei echivalente.

Salariul de bază va reprezenta principalul element de calcul al câştigului salarial, urmând să fie realizată o nouă ierarhizare a salariilor, în funcţie de de complexitatea şi importanţa activităţii, inclusiv nivelul studiilor.

Reprezentanţii Guvernului, cei ai sindicatelor şi cei ai patronatelor discută, marţi, la Guvern, asupra formei finale a proiectului de lege privind salarizarea unitară în sistemul bugetar.

Coeficienţii de ierarhizare din proiectul legii unice de salarizare în sectorul bugetar au fost reduşi, după analiza financiară făcută de Ministerul Finanţelor, cu până la 25%. În urmă cu o lună şi jumătate, Guvernul a mai efectuat o ajustare a coeficienţilor cu aproximativ 40%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici