Boc: Siguranţa cetăţeanului, ridicată la nivel de prioritate absolută în Guvern

Premierul Emil Boc a declarat, duminică, după ce a votat pentru alegerea primarului la Cluj, referindu-se la jafurile armate de la Braşov şi Cluj, că siguranţa cetăţeanului a fost ridicată la nivel de prioritate absolută în Guvern.

16 afișări
Imaginea articolului Boc: Siguranţa cetăţeanului, ridicată la nivel de prioritate absolută în Guvern

Boc: Siguranţa cetăţeanului, ridicată la nivel de prioritate absolută în Guvern

Premierul a anunţat că o echipă mixtă de la ministere va stabili, săptămâna viitoare, o serie de măsuri pentru întărirea ordinii şi siguranţei publice.

"La Cluj-Napoca nu este vorba de creşterea ratei criminalităţii. E vorba de un fenomen care începe să se extindă în ţară. Am ridicat problema siguranţei cetăţeanului la nivel de prioritate absolută, la nivelul Guvernului, al premierului şi al vicepremierului. Săptămâna viitoare o echipă de lucru formată şi coordonată de premier şi vicepremier se va întâlni cu reprezentanţii Ministerului de Interne, ai Ministerului Apărării şi cu reprezentanţii agenţilor economici care au structuri de pază şi care au sume de bani în ciurculaţie, precum şi cu cei ai Poliţiei, pentru a lua cele mai bune măsuri privind ordinea şi siguranţa publică", a afirmat Boc.

El a adăugat că există o vorbă în popor potrivit căreia "paza bună trece primejdia rea" şi că din acest motiv atât cetăţenii, cât şi autorităţile trebuie să fie pregătiţi.

"E un fenomen care e sub control, dar nu vrem să capete o extindere mai mare, e un fenomen care pune în pericol siguranţa cetăţeanului", a afirmat premierul.

Referindu-se la jafurile armate de la Braşov şi Cluj, premierul a spus că sunt "incidente izolate, care nu reprezintă un fenomen general".

Boc a dat asigurări că România nu va rămâne "codaşă" la capitolul siguranţei cetăţeanului şi că se va avea grijă ca legislaţia să permită agenţilor de ordine să îşi facă datoria.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Dan Nica, a dispus, sâmbătă, conducerii Poliţiei Române să înceapă procedurile de încadrare a 2.000 de poliţişti care să acţioneze în zona de ordine şi siguranţă publică, iar MAI va face modificări legislative de restricţionare a regimului armelor.

Citeşte şi:

Nica cere angajarea a 2.000 de poliţişti de ordine publică

Cluj: Jaf armat la o filială a Băncii Transilvania

Braşov: Doi morţi şi un rănit, în urma unui atac armat la o casă de schimb

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici