Boc: Subprefecţii şi funcţionarii restructuraţi vor fi recalificaţi profesional, pentru loc de muncă

Subprefecţii eliberaţi din funcţie şi ceilalţi funcţionari restructuraţi vor intra într-un proces de recalificare profesională, dacă va fi cazul, pentru ocuparea unui alt loc de muncă, potrivit premierului Emil Boc.

50 afișări
Imaginea articolului Boc: Subprefecţii şi funcţionarii restructuraţi vor fi recalificaţi profesional, pentru loc de muncă

Boc: Subprefecţii şi funcţionarii restructuraţi vor fi recalificaţi profesional, pentru loc de muncă (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Întrebat, miercuri, de presă ce vor face subprefecţii şi ceilalţi funcţionari restructuraţi şi dacă vor fi şomeri, premierul a răspuns că aceştia vor intra în procesul de restructurare, iar după aceea "în procesele de recalificare profesională", dacă va fi cazul, pentru ocuparea unui alt loc de muncă potrivit normelor legale în vigoare.

Guvernul a decis, săptămâna trecută, ca numărul secretarilor de stat să fie redus la două posturi, singurele exceptate fiind ministerele de Interne, Externe şi Finanţe, în a căror organigramă vor fi menţinuţi trei secretari de stat.

Prin decizia Guvernului, numărul total al secretarilor de stat va fi diminuat de la 57 posturi (dintre care 7 vacante) la 32 posturi. Numărul de subprefecţi va fi redus de la 85 posturi (dintre care 7 vacante) la 43 locuri.

Premierul Emil Boc a anunţat, la finalul şedinţei de miercuri a Guvernului, că a semnat deciziile de eliberare din funcţie a 17 secretari de stat şi 2 subsecretari de stat, şi că începând de miercuri în fiecare judeţ vor fi doar câte un subprefect, iar în Bucureşti vor fi doi subprefecţi în loc de trei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici