Boc transmite pensionarilor că le ştie greutăţile, dar că pensiile nu pot fi majorate peste limită

Premierul Emil Boc a transmis pensionarilor că le cunoaşte greutăţile cu care se confruntă la "sfârşitul recesiunii economice", dar că va continua să aplice o politică socială responsabilă al cărei prim obiectiv să fie asigurarea plăţii pensiilor pe termen mediu şi lung la nivelul permis de economie.

32 afișări
Imaginea articolului Boc transmite pensionarilor că le ştie greutăţile, dar că pensiile nu pot fi majorate peste limită

Boc transmite pensionarilor că le ştie greutăţile, dar că pensiile nu pot fi majorate peste limită (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Datoria mea, ca prim-ministru, şi a Guvernului este să mă asigur că pensiile vor fi plătite la timp, atât cât poate statul astăzi. Ar fi mai uşor să creştem pensiile pentru voturi, dar trebuie argumente pe bază de date şi mai puţin politici aducătoare de voturi", a spus Boc, la începutul şedinţei de miercuri a Guvernului.

El a arătat că pensiile vor fi majorate suplimentar creşterii decise deja pentru grupele I şi II de muncă doar dacă economia va permite această măsură şi a apreciat că viitoarea creştere economică este "cheia creşterii pensiilor".

Aproximativ 70 de pensionari din mai multe oraşe din ţară au protestat, miercuri, în Capitală, la sediul PDL şi la ministerele Muncii şi Sănătăţii, cerând creşterea punctului de pensie, eliminarea coplăţii pentru asistenţa medicală şi a contribuţiei de 5,5% pentru asigurările de sănătate.

Pensionarii cer creşterea valorii punctului de pensie la 45% din salariu minim brut pe economie, eliminarea coplăţii asistenţei medicale, eliminarea contribuţiei de 5,5% pentru asigurările de sănătate aplicate celor cu pensii sub 1.000 de lei şi asigurarea în continuare a medicamentelor pe reţetele compensate.

Ministrul Muncii, Ioan Botiş, a avut o discuţie cu aceşti pensionari, spunându-le că nu le poate promite rezolvarea problemelor lor, dar că îi invită peste o săptămână la discuţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici