Boc transmite sindicatelor că măsurile de austeritate sunt necesare

Premierul Emil Boc a declarat, miercuri, la New York, că l–a mandatat pe ministrul Muncii să continue discuţiile cu liderii sindicali, dar că este nevoie de "raţionalitate" şi nu de politici populiste, insistând în continuare că măsurile de austeritate impuse de Guvern sunt necesare.

19 afișări
Imaginea articolului Boc transmite sindicatelor că măsurile de austeritate sunt necesare

Boc transmite sindicatelor că măsurile de austeritate sunt necesare (Imagine: Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

El a precizat că proiectul Legii salarizării unitare urmează să fie finalizat până la 1 octombrie şi va fi transmis în procedură de urgenţă la Parlament sau va fi adoptat prin angajarea răspunderii, o decizie urmând să fie luată după ce va consulta Coaliţia, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Aş vrea să spun un lucru foarte clar: măsurile de austeritate pe care suntem nevoiţi să le luăm nu sunt luate cu dorinţa de a fi împotriva oamenilor, ci cu dorinţa de a putea rezolva o problemă a ţării care nu funcţionează, de a corecta abuzurile din anii anteriori, când s-a dat mai mult decât poate ţara să susţină. Suntem obligaţi să luăm aceste măsuri pentru a corecta nedreptăţile din ultimii 20 de ani. Fie că vorbesc despre sistemul de pensii, fie că vorbesc despre sistemul salarizării unitare, fie că vorbesc despre programele de asistenţă socială, fie că vorbesc despre faptul că prea mult în ţara noastră s-a încurajat nemunca, în detrimentul muncii, iar acum noi suntem nevoiţi să corectăm aceste lucruri. Aceste lucruri se fac cu preţuri politice majore, dar cred că, poate, în ceasul al doisprezecelea, toţi politicienii români au înţeles sau sper să înţeleagă că nu se mai poate face politică doar pentru voturi", a spus Boc.

În opinia premierului, politicienii de astăzi trebuie să fie mai mult orientaţi spre ceea ce este nevoie să facă ţara şi mai puţin să fie la alegerile viitoare, în caz contrar România neavând şanse să iasă din criza economică.

"Eu sunt bucuros, mulţumit de faptul că partidele din Coaliţie au fost şi sunt dispuse să-şi asume în acest moment măsuri dure pentru România, măsuri cu costuri politice, măsuri care nu sunt pe placul multora, dar sunt atât de necesare dezvoltări ţării. Şi vreau să îi asigur pe toţi cei care astăzi se uită la sondaje că aceste sondaje, ca orice sondaje, sunt temporare şi că adevărata măsură a rezultatelor muncii noastre se va vedea în 2012, când partidele care au reuşit să treacă România prin criză şi să o ducă spre dezvoltare economică vor fi acelea care vor fi câştigătoare. Acest lucru, repet, în folosul României şi a românilor care o duc mai greu astăzi, dar cu asigurarea că începând de anul viitor lucrurile pot merge pe creştere economică şi putem să avem o creştere economică sănătoasă în anii ce urmează", a afirmat şeful Guvernului.

Sindicaliştii CNSLR Frăţia au protestat, miercuri, în Piaţa Revoluţiei, apoi, după un marş spre sediul Guvernului, au participat la un miting în Piaţa Victoriei.

Jandarmii au anunţat că la protest au participat aproximativ 10.000 de oameni, însă reprezentanţii CNSLR Frăţia au estimat că numărul protestatarilor a depăşit 14.000.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici