Boc: Trebuie realizată o corelare între munca funcţionarului şi plata primită

Prefectura Capitalei trebuie să urmărească la nivel local modul în care este aplicată politica guvernamentală de investiţii şi de absorbţie a fondurilor comunitare, pentru ca 2009 să nu fie un an ratat din acest punct de vedere, a declarat, sâmbătă, premierul Emil Boc.

13 afișări
Imaginea articolului Boc: Trebuie realizată o corelare între munca funcţionarului şi plata primită

Boc: Trebuie realizată o corelare între munca funcţionarului şi plata primită

"Am dat 20% din banii ţării pentru investiţii. Am simplificat procedurile pentru achiziţii publice şi mecanismul de absorbţie a fondurilor comunitare. Dacă însă aceste decizii luate la nivelul Guvernului nu vor fi urmate în teritoriu, putem rata 2009 şi ca an al investiţiilor, şi ca an al absorbţiei fondurilor comunitare", a spus Boc.

El a precizat totodată, la ceremonia de instalare în funcţie a prefectului şi subprefecţilor Capitalei, că este nevoie de sprijinul autorităţilor locale şi pentru aplicarea unui mecanism corect de plată a funcţionarilor publici, corelat cu performanţa în activitate.

"Ştiu că trebuie să plătim bine funcţionarii publici, dar pentru asta trebuie să-i plătim pe cei care muncesc cu adevărat şi nu pe cei care taie frunze la câini. Sunt funcţionari şi la nivel ministerial, dar şi în altă parte care, din nefericire, nu justifică salariul pe care-l iau, după cum sunt foarte mulţi funcţionari care muncesc mult mai mult decât banii pe care-i primesc. Trebuie realizată o corelare între munca funcţionarului şi plata primită, dar pentru asta avem nevoie de un efort raţional şi de a pune degetul pe rană", a spus şeful Guvernului.

Premierul a arătat că prefectul şi subprefecţii nu sunt reprezentanţi ai PDL sau ai PSD, ci ai unui singur Guvern format din cele două partide.

"Dumneavoastră nu sunteţi nici agenţii PDL, nici agenţii PSD, ci reprezentanţi ai Guvernului şi veţi lucra în interesul şi folosul cetăţeanului", a spus Boc prefectului şi subprefecţilor Capitalei.

El s-a referit şi la procesul de descentralizare a administraţiei publice şi a invitat reprezentanţii prefecturii la o "colaborare deschisă" cu primarul general al Capitalei şi primarii de sectoare.

Noul prefect al Capitalei, Mihai Cristian Atănăsoaei, a depus, sâmbătă, în prezenţa premierului Emil Boc, jurământul la învestirea în funcţie, pe care o va ocupa temporar până la organizarea concursului de ocupare a postului.

Alături de noul prefect al Capitalei, au depus jurământul de învestire în funcţie şi noii subprefecţi Mariana Câmpurean şi Florin Costinel Gheorghe, desemnaţi interimar în aceste funcţii până la organizarea concursului de ocupare a posturilor.

Citeşte şi:

Noul prefect al Capitalei, Mihai Atănăsoaei, a depus jurământul

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici