Boc: Vânzarea locuinţelor ANL către chiriaşi să se desfăşoare prin administraţiile locale

Liderul democrat, Emil Boc, a declarat, luni, că este de acord ca locuinţele ANL să fie vândute tinerilor chiriaşi, la preţul pieţei, după 5 ani de utilizare, însă administraţiile locale trebuie să decidă dacă procesul de vânzare-cumpărare să se facă în rate sau achitând pe loc întreaga sumă.

1 afișare
Imaginea articolului Boc: Vânzarea locuinţelor ANL către chiriaşi să se desfăşoare prin administraţiile locale

Boc: Vânzarea locuinţelor ANL către chiriaşi să se defăşoare prin administraţiile locale

Emil Boc a arătat că PD este de acord cu prevederile OUG conform cărora locuinţele ANL pot fi vândute, la preţul pieţei, tinerilor cărora le-au fost închiriate timp de cel puţin 5 ani, însă procesul de vânzare-cumpărare trebuie să se desfăşoare prin intermediul administraţiilor locale.

Liderul PD a susţinut că administraţiile locale trebuie să hotărască dacă locuinţele ANL trebuie să fie vândute în rate sau prin achitarea întregii sume.

Potrivit preşedintelui democrat, comunităţile locale trebuie să îşi gestioneze singure interesul şi să îşi constituie fondurile necesare pentru construcţia locuinţelor ANL, iar Guvernul să contribuie complementar cu resurse financiare pentru acest obiectiv.

Boc a mai sugerat că autorităţile locale pot lua în considerare inclusiv varianta unui parteneriat public-privat, pentru construirea locuinţelor pentru tineri. El a spus că administraţiile locale pot oferi terenul pe care firmele private să poată costrui locuinţele respective ale tinerilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici