Bode, despre cazul din Giurgiu: Tragedia scoate la iveală putregaiul unui sistem care s-a degradat

Tragedia din Bolintin Bale, judeţul Giurgiu, în care un şofer de microbuz a fost ucis, iar oamenii au protestat, pentru că astfel de cazuri au loc des, „scoate la iveală putregaiul unui sistem care s-a degradat”, spune Lucian Bode, care vorbeşte despre o „cârdăşie cu infractorii” a oamenilor legii.

1135 afișări
Imaginea articolului Bode, despre cazul din Giurgiu: Tragedia scoate la iveală putregaiul unui sistem care s-a degradat

Ministrul de Interne a vorbit, luni, într-o conferinţă de presă, despre tragedia de la Bolintin Vale, unde un om a fost ucis, iar apoi oamenii au protestat, pentru că nu se iau măsuri în oraş, în vreme ce astfel de cazuri sunt tot mai dese.

În ceea ce priveşte tragedia, pentru că un om a murit şi vorbim de o tragedie, săptămâna trecută, în oraşul Bolintin Vale. Această tragedie a scos la iveală încă o dată putregaiul unui sistem care s-a degradat de la an la an, în ultimii 30 de ani: resurse umane insuficiente, câteodată s-au dovedit slab pregătite, câteodată în cârdăşie cu puterea politică locală şi câteodată în cârdăşie cu infractorii de la nivel local”, admite Lucian Bode.

El a spus că în Bolintin Vale, dintr-o comunitate cu aproape 15.000 de locuitori, doar aproximativ 15% reprezintă populaţia activă.

Avem sute de comunităţi în România de această, din 15 - 20.000 de locuitori, din care 2.000 – 3.000 reprezintă populaţia activă. Ceilalţi nu sunt nici şomeri, nici nu înregistrează alte venituri şi ne punem întrebarea evident din ce trăiesc. Şi avem şi răspunsul de unde aceste cifre alarmante pe zona infracţionalităţii, a furturilor şi aşa mai departe”, a mai spus Bode.

Ministrul a afirmat că a dispus măsuri care au dus la finalizarea, fără incidente, a protestului de la Bolentin Vale încă din seara zilei de miercuri. De asemenea, a mai spus că noua echipă de conducere de la Inspectoratul de Poliţie al judeţului Giurgiu trebuie să îşi facă propria evaluare şi să propună un plan de acţiune.

De asemenea, la nivelul Poliţiei Române şi al Jandarmeriei Române se continuă inventarierea tuturor problemelor de la nivelul oraşului Bolintin Vale, iar la finalul acestui proces cele două echipe au obligaţia să vină să prezinte şi să propună la MAI un plan de măsuri.

Totodată, ministrul de Interne a dispus şefului Poliţiei Române să realizeze de urgenţă o evaluare managerială la nivelul fiecărui inspectorat judeţean de poliţie, care să vizeze identificarea tuturor problemelor care pot conduce la situaţii similare celei de la Giurgiu.

Forţe din Poliţie şi Jandarmerie au asigurat, miercurea trecută, siguranţa în Bolintin Vale, judeţul Giurgiu, după ce un şofer de microbuz a fost lovit cu piatra în cap şi a murit la spital, în urma unui scandal izbucnit pe stradă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici