Bodog: În curând vom avea un act normativ care va rezolva problema birocraţiei din sănătate

În curând va fi lansat un act normativ care va rezolva problema birocraţiei din sănătate, pornind de la medicul de familie, continuând cu medicul specialist şi terminând cu birocraţia din spitale, a declarat, joi, ministrul Sănătăţii, Florian Bodog.

121 afișări
Imaginea articolului Bodog: În curând vom avea un act normativ care va rezolva problema birocraţiei din sănătate

Bodog: În curând vom avea un act normativ care va rezolva problema birocraţiei din sănătate

„Procedurile în ceea ce priveşte debirocratizarea sunt în curs de finalizare. După cum ştiţi, am avut o sarcină trasată în şedinţa de Guvern şi lucrăm împreună cu Casa de Asigurări, am avut întâlniri şi cu medicii de familie, am preluat observaţiile lor, sunt preluate observaţiile de la asociaţiile de pacienţi şi în curând vom avea un act normativ în acest sens. Practic, vom reduce foarte mult din birocraţie, pornind de la medicul de familie, continuând cu medicul specialist şi, implicit, din birocraţia din spitale”, a explicat Florian Bodog, în cadrul unei conferinţe de presă, organizată în deschiderea Zilelor Institutului Clinic Fundeni.

Ministrul Sănătăţii a adăugat că şi-ar dori ca toate probleme din sănătate să se rezolve „peste noapte”, dar că, din păcate, nu are o „baghetă magică” care să îl ajute în acets scop.

„Din partea noastră, a autorităţilor, avem toată determinarea să oferim cele mai bune condiţii atât specialiştilor din domeniul sănătăţii şi am început deliberat cu acest lucru pentru că aceste condiţii se repercutează asupra pacienţilor. (...) Dorim să schimbăm lucrurile peste noapte. Şi eu mi le doresc. Aş dori să am o baghetă magică să schimb sistemul de sănătate peste noapte. Nu se poate. Însă vreau să vă asigur că în fiecare zi încerc să schimb ceva în sistemul medical”, a adăugat sursa menţionată.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici