Bogdan Licu: Cadavrele sunt identificabile, iar anchetatorii au luat probe de combustibil

Procurorul adjunct al Parchetului General, Bogdan Licu, a declarat, vineri, că trupurile celor patru membri ai echipajului SMURD din elicopterul prăbuşit sunt întregi, identificabile, iar anchetatorii au ridicat probe din combustibilul cu care a fost alimentat aparatul de zbor.

226 afișări
Imaginea articolului Bogdan Licu: Cadavrele sunt identificabile, iar anchetatorii au luat probe de combustibil

Imagine: Andreea Balaurea / Mediafax Foto

„Astăzi (n.r. vineri) se continuă cercetarea la faţa locului. Se asistă atât la cercetarea la faţa locului, cât şi la expertiza de la IML-ul din Chişinău asupra cadavrelor. Vreau să specific că acestea sunt întregi şi identificabile„ , a declarat Bogdan Licu.

Întrebat dacă ştie că elicopterul prăbuşit era singurul de la SMURD fără radar meteo, procurorul a precizat că nu deţine astfel de informaţii, dar că în cadrul anchetei s-au ridicat deja chiar şi probe de combustibil.

„Pot să vă spun că s-au ridicat probe de la faţa locului, inclusiv probe de combustibil, având în vedere că aeronava a fost alimentată pe teritoriul Republicii Moldova. Nu avem indicii, momentan, cu privire la cauza accidentului. Am văzut toţi ce au declarat martorii oculari, dar toate acestea trebuie verificate”, a mai spus Bogdan Licu.

Procurorii de la Secţia Militară a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au deschis un dosar penal pentru a investiga cauzele prăbuşirii elicopterului SMURD, în dosar fiind făcute cercetări pentru ucidere din culpă, neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici